Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Παρασκευή 2/9 στη Χίο με αραιή συννεφιά αύριο Σάββατο 3/9

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές κατά τόπους και περιόδους νεφώσεις αναμένεται για σήμερα στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Σ' όλη την ηπειρωτική χώρα αναμένονται κατά τόπους νεφώσεις, καθώς και τα νησιά του Ιονίου, τις Σποράδες και την Κρήτη. Οι νεφώσεις θα είναι κατά περιόδους αυξημένες και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές, όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές κυρίως στην Θεσσαλία, την Ήπειρο, τη Μακεδονία και τις Σποράδες. Από το μεσημέρι οι νεφώσεις θα πυκνώσουν στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη όπου και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην Πελοπόννησο σε κάποιες περιπτώσεις θα είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 17 έως 31, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 20 έως 30 και στην Κρήτη από 20 έως 29.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και τις θερμές ώρες της ημέρας από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
24 έως 28 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 3/9, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 24 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μονό τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Ο ι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και πιθανώς όμβρους ή καταιγίδες κυρίως τις βραδινές και τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 20 έως 26 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 23 έως 29 και τοπικά στη νότια Κρήτη έως 32 βαθμούς Κελσίου.< Μακεδονία, Θράκη
Στη Θράκη γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Στη Μακεδονία τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.
Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα που πιθανόν πρόσκαιρα να είναι κατά τόπους ισχυρά στην Πελοπόννησο και τη δυτική και την κεντρική Στερεά από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στην Πελοπόννησο αρχικά γενικά αίθριος, πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιροι όμβροι η μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: βόρειοι 3 με 4, στα ανατολικά 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου