Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Αίθριος ο καιρός στη Χίο σήμερα Κυριακή 18/9


Στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου αναμένεται γενικά αίθριος καιρόςσήμερα Κυριακή 18/9. Στα ηπειρωτικά αναμένονται αραιές κατά τόπους νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι αυξημένες. Προς το βράδυ όμως οι νεφώσεις θα αυξηθούν σε όλη την ηπειρωτική χώρα. Βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τα νησιά του Ιονίου και από το μεσημέρι στη δυτική Πελοπόννησο.

Η θερμοκρασία στη Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 15 έως 31, στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά από 17 έως 28, στη Θεσσαλία και την λοιπή Στερεά από 20 έως 35, στην Πελοπόννησο από 19 έως 32, στα νησιά του Αιγαίου από 18 έως 33 και στην Κρήτη από 21 έως 34.

Οι άνεμοι στο βόρειο και το κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι και νοτιοδυτικοί 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ με μικρή ενίσχυση προς το βράδυ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
22 έως 30 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με σποραδική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 22 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Για αύριο Δευτέρα 19/9, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 25 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που προς το βράδυ θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ και από το απόγευμα από δυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που σταδιακά και από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 18 έως 32 βαθμούς κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 21 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικούς όμβρους και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως έως τις απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασια: από 15 έως 32 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι πρόσκαιρα ισχυρά.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών κυρίως τις μεσημβρινές απογευματινές ώρες.
Ανεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 34 βαθμούς κελσίου.


Πρόγνωση για αύριο Δευτέρα 19-9-2016
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χωρά λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στα βόρεια και πιθανώς πρόσκαιρα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα νότια 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου