Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

Θυελλώδεις άνεμοι σ' όλο το Αιγαίο σήμερα Σάββατο 13/8


Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές κυρίως ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Κεντρική Στερεά, τα βόρεια τμήματα της Ανατολικής Στερεάς, τη Βορειοανατολική Πελοπόννησο και τη Βόρεια Κρήτη και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στο Αιγαίο περιμένουμε σήμερα Σάββατο 13 Αυγούστου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, βαθμιαία αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και ορεινά τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί από 13 έως 28 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 3-4 βαθμούς χαμηλότερη), 22 έως 28 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 20 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο από 16 έως 30 βαθμούς), 24 έως 27 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Ν. Κρήτη η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη), 24 έως 29 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και έως τους 32 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στο Βόρειο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
 
Τοπικές προγνώσεις

Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
23 έως 27 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους έντασης 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία στους 23 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 14/8, προβλέπεται ηλιοφάνεια, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά του νομού περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Σαρωνικό μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές κυρίως ώρες, με τοπικές βροχές ή πρόσκαιρη καταιγίδα τις πρώτες πρωινές ώρες, αλλά και γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, οι οποίοι γρήγορα θα εξασθενήσουν και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος τοπικές νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή πρόσκαιρες βροχές.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία πιθανώς 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 22 έως 32 και στη νότια Κρήτη έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην κεντρική Μακεδονία όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες, οι οποίες πρόσκαιρα κατά τόπους θα είναι ισχυρές. βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική στερεά και την Πελοπόννησο, οι όποιες πιθανόν στην Πελοπόννησο να είναι πρόσκαιρα ισχυρές, με βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και το απόγευμα στο Ιόνιο βορειοδυτικοί τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική στερεά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, κυρίως τις πρωινές ώρες βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οι οποίες στην Πελοπόννησο πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6, στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πρόγνωση του καιρού για αύριο, Κυριακή 14-08-2016
Καιρός: Τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια με πιθανότητα για πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια και πιθανόν τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά με βαθμιαία βελτίωση από το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου