Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

Βόμβα από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη - Σε 4 δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ - Τι είπε για τις φορολογικές δηλώσεις

Βόμβα από τον Τρύφωνα Αλεξιάδη - Σε 4 δόσεις θα πληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ - Τι είπε για τις φορολογικές δηλώσεις- Τα πρώτα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ αναμένεται να φτάσουν τον Σεπτέμβριο
- Οι δόσεις μέχρι τώρα για να πληρώσει κανείς τον ΕΝΦΙΑ ήταν έξι
- Ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως πρέπει να τελειώσουμε με τις φορολογικές δηλώσεις για να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι τέλος του 2016
- Ο αρμόδιος υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν θα δοθεί νέα παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, χαρακτηρίζοντας το ενδεχόμενο αυτό ως "ανέκδοτο"


Σε τέσσερις δόσεις αναμένεται να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2016 με τα εκκαθαριστικά να φτάνουν στους φορολογούμενους από τον προσεχή Σεπτέμβριο. Την αποκάλυψη έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, μιλώντας...
στο ραδιοφωνικό σταθμό Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

"Είναι η αγωνία που έχουμε, να τελειώσουν οι φορολογικές δηλώσεις, για να γίνει η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Αύγουστο, ώστε να έχουμε μετά μηνιαίες δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης, ωστόσο εφόσον οι δόσεις θα είναι λιγότερες (σ.σ. πέρυσι ήταν έξι), αυτό σημαίνει αυτόματα πως ο... λογαριασμός θα είναι και πιο "φουσκωμένος", κάτι που δημιουργεί (έναν ακόμη) "πονοκέφαλο" σε εκατομμύρια φορολογούμενους.

Ο Τρ. Αλεξιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά πως λόγω των μηχανογραφικών προβλημάτων, το πιο πιθανό είναι οι δόσεις να ξεκινήσουν από τον Σεπτέμβριο, αν και η Κυβέρνηση θα προτιμούσε η αρχή να γίνει από τον Αύγουστο. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει πόσο μπορεί να... διαρκέσουν τα "μηχανογραφικά προβλήματα" που ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός, κάτι που σημαίνει πως αν δεν έχουν λυθεί έως τον Σεπτέμβριο, ίσως οι δόσεις γίνουν και λιγότερες από τέσσερις!

Παρόλα αυτά, ο Τρύφων Αλεξιάδης εμφανίστηκλε αισιόδοξος πως τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουν οι μηνιαίες δόσεις...

Για τις φορολογικές δηλώσεις
O αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών απέκλεισε, παράλληλα, το ενδεχόμενο να δοθεί κι άλλη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως έχει υποβληθεί περίπου το 85% των δηλώσεων.
Μάλιστα χαρακτήρισε "ανέκδοτο" ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αφού τόνισε πως μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περισσότερες από πέντε εκατομμύρια δηλώσεις και θα υποβληθούν ακόμη περίπου 900.000, κάτι που κάνει την προθεσμία της 15ης Ιουλίου να φαίνεται ένας απόλυτα εφικτός στόχος.

"Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία. Αν κάποιος επιλέξει να μη το κάνει, δεν μπορεί το Δημόσιο να περιμένει αιωνίως κάποιους να κάνουν τις δηλώσεις τους" ήταν η ατάκα του.

Ερωτηθείς σχετικά με το σύστημα που θα ισχύσει για τα τέλη κυκλοφορίας, ο αναπλ. υπουργός Οικονομικών απάντησε: "Εξετάζουμε διάφορα σενάρια για τα τέλη κυκλοφορίας ώστε το 2017 να γίνουν πιο δίκαια και πιο αναλογικά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου