Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Δευτέρα 4/7 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αυξηθούν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα στη Βόρεια Ελλάδα, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016. Τα φαινόμενα στη Θράκη, στην Ήπειρο και πιθανόν στην Ανατολική Μακεδονία θα έχουν ελαφρώς μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 30 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 17 έως 36 στη Βόρεια Ελλάδα, από 18 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 20 έως 35 στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 22 έως 34 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου, αλλά στις Σποράδες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως ισχυροί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά τμήματα σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοανατολικά πελάγη θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν, στα παράκτια τμήματα από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανοικτά από βορειοδυτικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Δευτέρα 4/7, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
26 έως 33 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βόρειους ανέμους ως 6 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 28 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά θα αυξηθούν, όπου υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης λίγων πρόσκαιρων όμβρων, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα και πολύ τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό ενδέχεται να ενισχυθούν σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα πυκνώσουν με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων ή καταιγίδας στα ανατολικά ορεινά τμήματα του νομού, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 34 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και από το μεσημέρι τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 24 ως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά ως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Αρχικά αίθριος. Βαθμιαία από τα ανατολικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το βράδυ στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 ως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4, στο Ιόνιο 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 19 ως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά, κυρίως της Θεσσαλίας και της Κεντρικής Στερεάς.
Άνεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 ως 35 Κελσίου.

Τρίτη 5-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ανατολικά και βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 , στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 6-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες  τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5 , στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.
 
Πέμπτη 7-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους ή καταιγίδες. 
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Παρασκευή 8-7-2016 και Σάββατο 9-7-2016
καιρός: γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφορ.
Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου