Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Εκπτώσεις 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Εκπτώσεις 2016: Όσα πρέπει να γνωρίζετεΟι θερινές εκπτώσεις ξεκινούν φέτος τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.

Οι επόμενες ενδιάμεσες εκπτώσεις είναι τον Νοέμβριο, από την 1η έως τις 10 του μηνός. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Θερινές εκπτώσεις 2016.

Την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου θα ξεκινήσουν οι τακτικές θερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα και θα διαρκέσουν ως την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, ενημερώνει ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας.

Τα καταστήματα θα παραμείνουν...
επίσης ανοικτά την Κυριακή 17 Ιουλίου 2016, με προτεινόμενο από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας από τις 11 π.μ. ως τις 6 μ.μ.

Εκτός από το κανονικό ωράριο, την Κυριακή 17 Ιουλίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά. Αναλυτικά, τα εμπορικά καταστήματα επιτρέπεται να λειτουργήσουν τις ακόλουθες Κυριακές του 2016:
  • 17 Ιουλίου
  • 6 Νοεμβρίου
  • 11 Δεκεμβρίου
  • 18 Δεκεμβρίου
Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί εκπτώσεων:

-Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική, σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.

-Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «30% έκπτωση»).

Χρήσιμες συμβουλές για τις εκπτώσεις
- Εάν αγοράσετε κάποιο προϊόν με έκπτωση και διαπιστώστε κάποιο ελάττωμα, τότε δικαιούστε να το αλλάξετε ή να το επιστρέψετε και να πάρετε πίσω τα χρήματα.

- Εάν αγοράσετε κάποιο προϊόν σε προσφορά, δεν μπορείτε να το επιστρέψετε. Πρέπει βέβαια να έχετε ενημερωθεί και να υπάρχει η σχετική σήμανση, ότι δεν γίνονται επιστροφές

Συμβουλές για καλύτερες αγορές κατά τις εκπτώσεις
- Να αγοράζετε σύμφωνα με τις ανάγκες σας. Να προγραμματίζετε και να καταγράφετε τις ατομικές – οικογενειακές σας ανάγκες

- Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων. Κυκλοφορούν προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά, μαϊμού κλπ.

- Να κάνετε έλεγχο αγοράς πριν και κατά την διάρκεια των εκπτώσεων και να μην ξεχνάτε ότι οι τιμές των προϊόντων διαμορφώνονται ελεύθερα

- Να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στην τελική τιμή, και όχι στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που ίσως είναι και πλασματικό

- Η τιμή των προϊόντων δεν πρέπει να αυξάνεται αν πληρωθεί εφάπαξ με πιστωτική κάρτα

- Να μην ξεχνάτε να ζητάτε τη νόμιμη απόδειξη, την οποία και πρέπει να φυλάσσετε, καθώς και την εγγύηση και τις οδηγίες χρήσης που πρέπει να είναι στην ελληνική γλώσσα.

Ξεκινούν τη Δευτέρα 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 31 Αυγούστου οι τακτικές θερινές εκπτώσεις του 2016, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου οι καταστηματάρχες μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να ανοίξουν τα καταστήματά τους, με προτεινόμενο, από τον ΕΣΘ, ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου