Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Αποδείξεις: Αυτό είναι το σχέδιο για το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα

Αποδείξεις: Αυτό είναι το σχέδιο για το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμαΥποχρεωτική γίνεται η πληρωμή με πλαστικό χρήμα ή μέσω τραπέζης για το χτίσιμο του αφορολόγητου. Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται στην τελική ευθεία.

Για να πετύχουν το αφορολόγητο οι φορολογούμενοι που το δικαιούνται θα πρέπει να έχουν καταναλώσει ως και το 1/3 του εισοδήματός τους και να έχουν κάνει χρήση κάρτας ή να έχουν πληρώσει μέσω τράπεζας.

Σύμφωνα με το capital η κλίμακα ανάλογα με το εισόδημα θα είναι:


- Για εισόδημα έως 10.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 10%. Δηλαδή ως και 1.000 ευρώ/ χρόνο.

- Για εισόδημα από 10.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%. Δηλαδή ως και 3.000 ευρώ/χρόνο.

- Για εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%. Δηλαδή ως και 8.000 ευρώ/χρόνο.

- Για εισόδημα από 40.000 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνης με κάρτα θα είναι 30%. Δηλαδή τουλάχιστον 12.000 ευρώ/χρόνο.



Εάν ο μισθωτός ή ο συνταξιούχος δεν έχει δαπανήσει το απαιτούμενο ποσό με κάρτα, τότε θα μειώνεται το αφορολόγητό του. Επί της ουσίας θα χρεώνεται με φόρο για το ποσό που λείπει βάσει της κλίμακας στην οποία υπάγεται.

Αντίθετα για όσους καταφέρουν να πληρώσουν με κάρτα περισσότερα από τα ελάχιστα που θα απαιτεί η Εφορία, τότε θα υπάρχει πρόσθετη έκπτωση φόρου. Για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές θα μετρούν όλες οι αποδείξεις, όπως, για παράδειγμα, το σούπερ-μάρκετ και τα καύσιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου