Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

Πόσο μειώνεται το κόστος για γονική παροχή και άλλες συμβολαιογραφικές πράξεις



symvolaiografoiΜείωση στο κόστος γονικών παροχών, δωρεων, συστάσεων εταιρειών, αλλά και μισθωτήριων φέρνει η κατάργηση των κοινωνικών πόρων του Ταμείου Νομικών που ψηφίσθηκε στις 2 Ιουνίου 2016.

Οι εν λόγω κοινωνικοί πόροι επιβάρυναν μεγάλο αριθμό συμβολαιογραφικών πράξεων και σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδος η κατάργησή τους θα...
καταστήσει την συμβολαιογραφική υπηρεσία οικονομικότερη..

Από τα παραδείγματα μείωσης κόστους της συμβολαιογραφικής υπηρεσίας που έδωσε η συντονιστική επιτροπή συμβολαιογραφικών συλλόγων Ελλάδος προκύπτουν τα εξής :
  • Στην περίπτωση σύνταξης συμβολαίου γονικής παροχής διαμερίσματος αξίας αντικειμενικού προσδιορισμού 100.000 ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, μετά την κατάργηση των κοινωνικών πόρων, μειώνεται κατά 775 ευρώ.
  • Στην περίπτωση σύνταξης μισθωτηρίου συμβολαίου ακινήτου αξίας 50.000 ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, μετά την κατάργηση των ως άνω πόρων, μειώνεται κατά 650 ευρώ.
  • Στην περίπτωση σύνταξης συμβολαίου δωρεάς από παππού σε εγγονό ακινήτου αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, το συνολικό κόστος της συμβολαιογραφικής πράξης, μετά την κατάργηση των ως άνω πόρων, μειώνεται κατά 1.550 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου