Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Ανεξέλεγκτη φωτιά ΤΩΡΑ στη Ρόδο! Μανιασμένος αέρας φυσάει στην περιοχή! Σχέδιο εκκένωσης του χωριού - Ήδη έφυγαν οι ηλικιωμένοι - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

- Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική περιοχή της Νότιας Ρόδου κοντά στο χωριό της Απολακκιάς
- Ο δυνατός αέρας δυσκολεύει τα πράγματα και πλέον η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη
- Υπάρχει ήδη έτοιμο σχέδιο εκκένωσης της περιοχής ενώ έφυγαν όσοι έχουν αναπνευστικά προβλήματα
- Δύο Καναντέρ ξεκίνησαν από τη Σάμο για να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης ενώ επιχειρεί και ένα ελικόπτερο
- Δείτε φωτογραφίες και βίντεο
- Συνεχής ενημέρωση

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της "Ροδιακής" έχει ζητηθεί και η συνδρομή εναέριων μέσων κατάσβεσης ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πυρκαγιά, καθώς στο σημείο πνέουν άνεμοι έως...
και 7 μποφόρ, με συνέπεια να δυσκολεύει το έργο πυροσβεστών. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν απογειωθεί από την Σάμο δύο αεροπλάνα τύπου Κάναντερ για να βοηθήσουν στην κατάσβεση. Επίσης από αέρος θα επιχειρήσει και το πυροσβεστικό ελικόπτερο που εδρεύει στη Ρόδο.


Από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκεται οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Αγαπητός Πάλλας και Γιώργος Πόκκιας, ο περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου, ενώ στο σημείο κατευθύνεται και ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν καταστρώσει σχέδιο εκκένωσης της Απολλακιάς και δηλώνουν έτοιμες να το υλοποιήσεις σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο. Συν τοις άλλοις έχουν ζητηθεί από όσους κατοίκους αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα να απομακρυνθούν από τον οικισμό.



Τέλος ο πρώην δήμαρχος Νότιας Ρόδου κ. Μανώλης Σαββής που βρίσκεται επίσης στο σημείο, σε δηλώσεις του στην "Ροδιακή", τόνισε ότι η φωτιά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη απ' όσα ο ίδιος αντιλαμβάνεται, χωρίς ωστόσο να είναι ειδικός, και θα πρέπει να υπάρξει άμεση και έγκαιρη υποστήριξη στις ήδη υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν οι δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, για να μπορέσει να περιοριστεί το μέτωπο της πυρκαγιάς.

Ώρα 13:30
Μιλώντας πριν από λίγη ώρα στην "Ροδιακή" ο αντιδήμαχος Γιώργος Πόκκιας επιβεβαίωσε ότι έχει ξεκινήσει η μερική εκκένωση της Απολακκιάς, κυρίως για λόγους ασφαλείας και οι πολίτες μεταφέρονται στην Κατταβιά. Στην ουσία στο χωριό θα παραμείνουν μόνο οι άνδρες κάτοικοι που βοηθούν εθελοντικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.



Σύμφωνα με τον κ. Πόκκια η φωτιά είναι πιο επικίνδυνη απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί, ενώ από το πρωί ο ίδιος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη σε προγραμματισμένο ταξίδι και δεσμεύτηκε ότι θα σταλούν περισσότερα εναέρια μέσα για ενίσχυση αυτών που ήδη επιχειρούν στην περιοχή.


































Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, rodiaki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου