Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Ιουνίου 2016

Τι να προσέχετε προτού κάνετε αποτρίχωση στο μπικίνι

Τι να προσέχετε προτού κάνετε αποτρίχωση στο μπικίνιΕίτε με ξυραφάκι, είτε με κερί, η αποτρίχωση φέρνει και μικροσκοπικές πληγές στην επιδερμίδα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την πιο ευαίσθητη περιοχή σε όλο σας το σώμα.

Οποιαδήποτε λοίμωξη που απαιτεί επαφή για να μεταδοθεί θα είναι πιο εύκολο να σας κολλήσει αν υπάρχει κάποια πληγή στο δέρμα.

Ωστόσο, η αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι έχει ορισμένους κρυφούς κινδύνους, που λίγες γυναίκες γνωρίζουν ή φαντάζονται, αλλά θα έπρεπε...


Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ)

Είτε με ξυραφάκι, είτε με κερί, η αποτρίχωση φέρνει και μικροσκοπικές πληγές στην επιδερμίδα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την πιο ευαίσθητη περιοχή σε όλο σας το σώμα.

Οποιαδήποτε λοίμωξη που απαιτεί επαφή για να μεταδοθεί θα είναι πιο εύκολο να σας κολλήσει αν υπάρχει κάποια πληγή στο δέρμα. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από εμφανή κοψίματα μέχρι και μικροσκοπικές πληγές στις ρίζες των θυλακίων των τριχών που δεν είναι καν ορατές με το μάτι.

Ο έρπης, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και άλλα ΣΜΝ έχουν αυξημένο κίνδυνο εκδήλωσης μέσω κάποιου τραύματος του δέρματος.

Μολύνσεις

Η αποτρίχωση, ειδικά όταν γίνεται με κερί και οι τρίχες αφαιρούνται εντελώς από την περιοχή των γλουτών, αυξάνει τον κίνδυνο όχι μόνο των ΣΜΝ, αλλά και των πιο απλών μολύνσεων. Με άλλα λόγια, τραβώντας τις τρίχες των περιοχών αυτών αυξάνετε τον κίνδυνο διάφορα βακτήρια να εισέλθουν στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει δερματικές λοιμώξεις και ακόμα και βαθιά φλεγμονή (κυτταρίτιδα) σε ορισμένες περιπτώσεις.

Το μολυσματικό κηρίο και το βακτήριο ringworm είναι οι πιο πιθανές μολύνσεις μετά από αποτρίχωση στην περιοχή του μπικίνι.

Τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα

Όταν τραβάτε μια τρίχα από τη ρίζα της, μια νέα, λεπτή και αδύναμη τρίχα θα αρχίσει να αυξάνεται στη θέση της, η οποία έχει φυσικά λιγότερη δύναμη και πάχος στην άκρη της μέχρι να καταφέρει να βγει στην επιφάνεια της επιδερμίδας. Συχνά, αυτές οι τρίχες εγκλωβίζονται, ή “πιάνονται” κάτω από την επιδερμίδα, οδηγώντας σε δερματικούς ερεθισμούς, που μπορεί να μολυνθούν.

Πηγή: prevention.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου