Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Καύσωνας σήμερα Σάββατο σ' όλη τη χώρα - Έως 37 βαθμούς στη Χίο

Συνθήκες καύσωνα αναμένεται να επικρατήσουν το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016 κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας. Υψηλές θερμοκρασίες περιμένουμε και στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Παράλληλα οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

 Η θερμοκρασία στη Βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 16 έως 37 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 22 έως 38, στην Κεντρική Ελλάδα από 18 έως 40 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 40 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 35 βαθμούς, ενώ στη Χίο, στη Λέσβο και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38 βαθμούς Κελσίου. Τονίζεται ωστόσο ότι σε τοπικό επίπεδο στο εσωτερικό της βόρειας χώρας οι μέγιστες ενδέχεται να φτάσουν στους 39 βαθμούς, στο εσωτερικό της Στερεάς και της Θεσσαλίας στους 42 βαθμούς και στο εσωτερικό της Πελοποννήσου τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τοπικά στις Κυκλάδες και στα νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν, στα παράκτια τμήματα από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στα ανοικτά βορειοδυτικοί με ίδιες εντάσεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Σάββατο 18/6, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
29 έως 37 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αίθριο καιρό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 30 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική 
Θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Ευβοϊκό μέτριοι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 39 με 40 βαθμούς, και πιθανόν σε πολύ τοπικό επίπεδο τους 41 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Αναμένεται ηλιοφάνεια και πολλή ζέστη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 και κατά τόπους στην κεντρική Μακεδονία έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 39 με 40  και στο Ιόνιο έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 40 με 41 βαθμούς Κελσίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου