Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 25 Ιουνίου 2016

Με νεφώσεις αλλά υψηλή θερμοκρασία σήμερα Σάββατο 25/6 ο καιρός στη Χίο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα με εξαίρεση τη Θράκη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπου ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με παροδικές μόνο νεφώσεις αναμένονται σήμερα Σαββάτο 25 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα: Στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και το νότιο Ιόνιο θα σημειωθούν βροχές οι οποίες σταδιακά από το πρωί θα ενταθούν και από το μεσημέρι θα είναι ιδιαίτερα ισχυρές και θα συνδιαστούν με καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς μεταβαλόμενης διεύθυνσης ανέμους. Στην δυτική Κρήτη, τις Σποράδες, και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σημειωθεί ανάλογη ενίσχυση των φαινομένων από το απόγευμα και κυρίως προς το βράδυ. Στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και την ανατολική Μακεδονία αναμένονται μόνο ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι στα πελάγη θα παρουσιάζουν μεγάλες αυξομειώσεις και τοπικά κατά περιόδους θα πνέουν έως θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία στην κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα κυμανθεί από 18 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο τα νησιά του βορείου Ιονίου και τη Θεσαλία από 21 έως 33, στην Στερεά και την Πελοπόννησο από 19 έως 30, στα νησιά του νοτίου Ιονίου από 21 έως 25 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 36 και στην Κρήτη από 17 έως 36.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες και βορειοανατολικές διευθύνσεις 5 έως 7 και τοπικά 8 μποφόρ με εξαίρεση τον Θερμαϊκό όπου δεν θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ. Από το μεσημέρι όμως στις περιοχές νοτιότερα της Λέσβου θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από συνεχώς μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ και προς το βράδυ θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Στις Δυτικές Κυκλάδες και τις θαλάσσιες περιοχές δυτικότερα των Κυκλάδων οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ μετά το μεσημέρι θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς ίδιας έντασης. Στις υπόλοιπές Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα οι αρχικά μεταβαλόμενοι άνεμοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ θα γίνουν προς το βράδυ νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο βόρειο Ιόνιο οι αρχικά ανατολικοί και βορειοανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα εξασθενήσουν και από το μεσημέρι θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από συνεχώς ματαβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, όμως τοπικά και κατά περιόδους θα ενισχύονται σημαντικά με ριπές ανέμων που θα φτάνουν στην κατηγορία των σχεδόν θυελλωδών (7 μποφόρ).

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
28 έως 35 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς ανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ, περιμένουμε για σήμερα Σάββατο 25/6.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 25 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική 
Αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες όμως σταδιακά θα πυκνώσουν και από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά στις ανατολικές ακτές 7 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα εξασθενήσουν και θα πνέουν από μεταβαλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Αναμένονται αραιές νεφώσεις που μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και προς το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση

Στα Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 και τοπικά στα νησιά του ανατολικού αιγαίου έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη με πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα δυτικά από το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στις Κυκλάδες τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 30 και στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι και από τα δυτικά με πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στην κεντρική Μακεδονία από τις βραδινές ώρες( κυρίως στη Χαλκιδική) όπου τη νύχτα πιθανόν να είναι ισχυρές.Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα Νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει στην Κέρκυρα και την Ήπειρο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στα υπόλοιπα νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα νότια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα παρουσιάσει στην Πελοπόννησο νεφώσεις με βροχές η καταιγίδες από τις προμεσημβρινές ώρες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Κατά τόπους στα ανατολικά παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου