Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

Αραιές νεφώσεις σήμερα Παρασκευή 10/6 στη Χίο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα, τα νησιά του Ιονίου και την Κρήτη κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται σήμερα Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2016.

Στα νησιά του Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά και κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά ισχυροί με σταδιακή μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 11 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 13 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 25, στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 28 και στην Κρήτη από 11 έως 27.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο οι αρχικά βορειοανατολικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν κατά τη διάρκεια της της ημέρας σε βόρειους και βορειοανατολικούς 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα εξσθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Στο βοειοδυτικό Αιγαίο οι αρχικά ανατολικοί άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε νοτιοανατολικούς 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Στο νοτιοδυτικό Αιγαίο οι άρχικά βόρειοδυτικοί άνεμοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ θα παρουσιάσουν μικρή σταδιακή εξασθένηση και το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τοπικά τα 5 μποφόρ. Στην περιοχή των Κυκλάδων οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 2 έως 4 μποφόρ θα στραφούν σταδιακά σε δυτικούς 2 έως 3 μποφόρ. Στην περιοχή της Κρήτης οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες και νοτιοανατολικές διευθύνσεις 2 έως 3 και τοπικά 4 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από... 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 20 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 11/6, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 28 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς δυτικούς ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με καθαρό ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 21 βαθμούς Κελσίου και εξασθένιση των ανέμων σε άπνοια.

Αττική
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατα τη διάρκεια της ημέρας θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για βροχή κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι αρχκά βόρειοι άνεμοι 2 έως 3 μποφόρ θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοανατολικούς ίδιας έντασης. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που κατα τη διάρκεια της ημέρας θα είναι πυκνότερες και υπάρχει πιθανότητα για βροχή κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι αρχικά μεταβλητών διευθύνσεων άνεμοι έως 2 μποφόρ σταδικά θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα φτάνουν τις θερμές ώρες της ημέρας και τα 5 μποφόρ. Προς το βράδυ θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Στην Κρήτη λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στα ορεινά. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους.
Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα ανατολικά έως 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας.
Άνεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρώτικα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 28 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 11-06-2016
Καιρός: αρχικά αίθριος, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και στην Κρήτη και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι κυρίως στα ορεινά.
Ανεμοι: μεταβλητοί ασθενείς που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς
Νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου