Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω προσφυγικού

Με μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λόγω προσφυγικούΤα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου διατηρούν τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ μέχρι το τέλος του χρόνου -όταν σύμφωνα με την υφιστάμενη νομοθεσία θα ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς και η τρίτη ομάδα των πιο απομακρυσμένων νησιών-, λόγω της πίεσης που δέχονται τα τρία μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας όπου και οι έδρες των ΔΟΥ (Λέσβος, Χίος, Σάμος) από το προσφυγικό πρόβλημα.

Η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ σε 11 νησιά του Αιγαίου από την...
1η Ιουνίου περιλαμβάνεται στα μέτρα του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε αργά το βράδυ χθες στη Βουλή.

Τα νησιά αυτά στα οποία καταργείται η έκπτωση στους συντελεστές ΦΠΑ είναι οι Σύρος, Θάσος, Άνδρος, Τήνος, Κάρπαθος, Μήλος, Σκύρος, Αλόννησος, Κέα , Αντίπαρος και Σίφνος. Έχει δε ήδη καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στην πρώτη ομάδα των έξι πιο τουριστικών και ανεπτυγμένων νησιών, Θήρα, Μύκονος, Νάξος, Πάρος, Ρόδος και Σκιάθος.

Πάντως, οι συνεδριάσεις των παραγωγικών φορέων, του περιφερειακού και των δημοτικών συμβουλίων στα νησιά του Βορείου Αιγαίου για το θέμα συνεχίζονται. Στις αποφάσεις τους τονίζεται η ανάγκη όχι παράτασης αλλά διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Καθώς επίσης και η θέσπιση ειδικών μέτρων και κινήτρων για την ανάπτυξη των νησιών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου