Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Γιατί οι άντρες έχουν περισσότερες ορμές;



Οι άνδρες επιζητούν συχνότερα το σεξ ή οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο αυτοέλεγχο;
Το ερώτημα αυτό απασχολεί εδώ και χρόνια τους επιστήμονες.Τώρα, ερευνητές
από το Πανεπιστήμιο του Τέξας δηλώνουν ότι οι απάντηση είναι απλή: οι άνδρες έχουν εντονότερες σεξουαλικές ορμές γιατί έτσι εξελίχθηκε το ανθρώπινο είδος.

Σε σύγκριση με τις γυναίκες, οι άνδρες φάνηκε πως δυσκολεύονται περισσότερο να στρέψουν το βλέμμα τους μακριά απ τη φωτογραφία μιας ελκυστικής γυναίκας, ακόμη κι όταν...
είχαν λάβει οδηγίες να το κάνουν. Επακόλουθες δοκιμές έδειξαν ότι οι άνδρες επιδεικνύουν τα ίδια επίπεδα αυτοελέγχου με τις γυναίκες, όμως η παρόρμηση να υποκύψουν σε μια ελκυστική ύπαρξη είναι τέσσερις φορές ισχυρότερη.

Η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μπορεί να δώσει μια εξήγηση γι αυτές τις διαφορές, υποστηρίζουν οι συντάκτες τις σχετικής μελέτης. Ο πρωταρχικός σκοπός του σεξ είναι η αναπαραγωγή. Η εγκυμοσύνη κ ο τοκετός όμως επιβαρύνουν κυρίως τις γυναίκες κι έτσι αυτές έχουν εξελιχθεί ώστε να είναι πιο επιλεκτικές ως προς τους σεξουαλικούς τους συντρόφους. Παράλληλα, η κοινωνική αποδοχή της σεξουαλικής απελευθέρωσης των ανδρών μπορεί να έχει επηρεάσει με τη σειρά της τις σεξουαλικές ορμές των ανδρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου