Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Πάρος: Ο καπετάνιος τα έκανε θάλασσα στο λιμάνι - Άφωνοι οι επιβάτες του πλοίου που βλέπετε (Φωτό)!

Πάρος: Ο καπετάνιος τα έκανε θάλασσα στο λιμάνι - Άφωνοι οι επιβάτες του πλοίου που βλέπετε (Φωτό)!Πανικός στο λιμάνι της Παροικιάς με τους επιβάτες που βρίσκονταν στο κατάστρωμα του πλοίου να προσπαθούν να πιστέψουν στα μάτια τους...

Το τουριστικό σκάφος που βλέπετε στις φωτογραφίες, έπεσε πάνω σε δύο ιστιοφόρα που είχαν δέσει σε προβλήτα ανατολικά του παλαιού λιμένα στην Παροικιά της Πάρου.

Ειδικότερα, τουριστικό ''Καλλιστό'' στο οποίο...
επέβαιναν 24 επιβάτες και 14 μέλη πληρώματος όλοι καλά στην υγεία τους, προσέκρουσε στα εν λόγω σκάφη κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης και πλαγιοδέτησής του στον προβλήτα. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν επιθεωρητές του τοπικού κλιμακίου καθώς και επαγγελματίας δύτης.

Διαπιστώθηκε αναφορικά με το πρώτο ιστιοφόρο, καταστροφή του αριστερού πρυμναίου έως και το μηχανοστάσιο, του πηδαλίου και όλου του συστήματος καθελκύσεως βοηθητικής λέμβου  ενώ φέρει τρία μικρά ρήγματα κάτω του καταστρώματος στο δεξιό πλωτήρα. Επίσης, διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, η οποία καταπολεμήθηκε με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πάρου και γερανού.

ΦΩΤΟ από cyclades24.gr

ΦΩΤΟ από cyclades24.gr

ΦΩΤΟ από cyclades24.gr

Αναφορικά με το δεύτερο ιστιοφόρο, διαπιστώθηκε καταστροφή του δεξιού πρωραίου καταμαράν έως την πρώτη φράκτη καθώς και της πρωραίας δοκού. Τέλος, αναφορικά με το τουριστικό σκάφος, διαπιστώθηκε μικρή ζημιά στον υδροδυναμικό βολβό και εκδορές στην αριστερή μάσκα. Από το περιστατικό δεν τραυματίστηκε κανείς και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προσωπικό και μέσα απορρύπανσης τέθηκαν σε ετοιμότητα.

Πηγή: cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου