Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Πως θα εξασφαλίσετε το αφορολόγητο – Ποιες και πόσες αποδείξεις χρειάζονται

Πως θα εξασφαλίσετε το αφορολόγητο – Ποιες και πόσες αποδείξεις χρειάζονταιΚαι οι αποδείξεις μέσω κάρτας, αλλά και οι παλιές αποδείξεις είναι εφέτος απαραίτητες για να εξασφαλίσουν μισθωτοί, συνταξιούχοι και αγρότες το αφορολόγητο.

Πόσες είναι οι αποδείξεις που χρειάζονται; Τουλάχιστον το 10% του εισοδήματος είναι απαραίτητο. Εξαρτάται και από τον αριθμό των τέκνων το ποσό που απαιτείται, ενώ θα υπάρξει κλίμακα βάσει εισοδήματος για όσους έχουν εισόδημα πάνω από το όριο του αφορολόγητου.

Φέτος το όριο του εισοδήματος που θα πρέπει να...
καλύπτεται με αποδείξεις ξεκινάει από 10% για εισόδημα που φθάνει μέχρι τα νέα αφορολόγητα όρια εισοδήματος που καθορίστηκαν ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών του φορολογούμενου και θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Για τις τέσσερις κατηγορίες αφορολόγητου ορίου που ισχύουν σήμερα - 8.636 ευρώ για φορολογούμενο χωρίς παιδιά, 8.863 ευρώ για φορολογούμενο με ένα παιδί, 9.090 ευρώ για φορολογούμενο με δύο παιδιά και 9.545 ευρώ για τρία παιδιά και πάνω- θα ζητούνται αποδείξεις που θα ανέρχονται στο 10% του εισοδήματος τους.

Για ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ θα πρέπει να προσκομίζονται αποδείξεις ίσες με το 15% του εισοδήματος. Όσο αυξάνεται το εισόδημα τόσο θα αυξάνεται και το ποσοστό των αποδείξεων που θα «μετράνε» για το χτίσιμο του αφορολόγητου.



- Για τις συναλλαγές που πραγματοποιούνται με πλαστικό χρήμα οι φορολογούμενοι δεν χρειάζεται να διακρατούν τις αποδείξεις στο σπίτι τους. Οι τράπεζες θα αποστέλλουν στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων το σύνολο των δαπανών που πραγματοποιούν οι φορολογούμενοι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών που είναι στο όνομά τους.

- Όλες οι αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι (πλην ΔΕΚΟ) θα γίνονται αποδεκτές από την εφορία. Από το 2017 οι συναλλαγές των φορολογουμένων με ιατρικά κέντρα, γιατρούς, αλλά και η δαπάνη φαρμάκων θα γίνεται μέσω χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Σε διαφορετική περίπτωση, θα απορρίπτονται από την εφορία και θα χάνουν την έκπτωση που προβλέπει ο νόμος.

- Οι συναλλαγές των πολιτών με καταστήματα λιανικής για αγορές άνω των 500 ευρώ θα γίνονται υποχρεωτικά με πλαστικό χρήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου