Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Πανελλήνιες – Βάσεις 2016: Τα μαθηματικά τσάκισαν τους υποψήφιους – Κάτω από τη βάση οι περισσότεροι

Πανελλήνιες – Βάσεις 2016: Τα μαθηματικά τσάκισαν τους υποψήφιους – Κάτω από τη βάση οι περισσότεροιΚοντά στο 75% θα είναι οι εξεταζόμενοι των πανελλαδικών 2016 που θα δουν βαθμό κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά προσανατολισμού.

Κάπως έτσι οι βάσεις των πολυτεχνικών σχολών, αλλά και των οικονομικών σπουδών θα σημειώσουν κάμψη, ρίχνοντας γενικότερα τον πήχη των βάσεων σε 2ο και 5ο επιστημονικό πεδίο.

Την ίδια ώρα όμως τα...
βατά θέματα της φυσικής κάνουν τους υποψήφιους να έχουν καλές επιδόσεις στο αυξημένης βαρύτητας μάθημα αυξάνοντας τις απαιτήσεις για κάποιες σχολές του 2ου επιστημονικού πεδίου. Ο συνδυασμός του όμως με τα μαθηματικά κάνει την πρόβλεψη των βάσεων ... σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες.

Αντιθέτως όμως στο 3ο επιστημονικό πεδίο τα βατά θέματα αυξάνουν τις βάσεις ιατρικών και παραϊατρικών σχολών, με τις ιατρικές κατά τις προβλέψεις να κινούνται κοντά στις 19.000 μονάδες (και πάνω), ενώ και στο 1ο επιστημονικό πεδίο η βάση για τα τμήματα χαμηλής ζήτησης ανεβαίνει στο 14 από περίπου 12 πέρυσι, με τις Νομικές και τις σχολές Ψυχολογίας να ανεβαίνουν... στα ύψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου