Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Καλός καιρός στη Χίο με αυξημένους ανέμους στο Αιγαίου

Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα, πολύ ενισχυμένους ανέμους στο Αιγαίο και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 21 Απριλίου 2016. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 23 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 27 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στις Νότιες ακτές της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα βόρεια πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και στα νότια πελάγη σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, αλλά αρχικά στα βόρεια και μέχρι αργά το βράδυ στα υπόλοιπα τμήματα θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4-5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Πέμπτη 21/4, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
17 έως 20 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με καθαρό ουρανό, με τη θερμοκρασία στους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Αττική

Ηλιοφάνεια και ενισχυμένους ανέμους, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Στη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 15 έως 25 βαθμούς κελσίου.




Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις  4 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: από 9 έως 23 βαθμούς κελσίου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου