Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2016

Αυτοί είναι οι δέκα ληστές που μπούκαραν σε σπίτια και κακοποιούσαν τους ενοίκους - Φωτογραφίες

Αυτοί είναι οι δέκα ληστές που μπούκαραν σε σπίτια και κακοποιούσαν τους ενοίκους - ΦωτογραφίεςΣτη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των δέκα συλληφθέντων μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε σπίτια στη Δυτική Αττική και εξαρθρώθηκε στις 10 Μαρτίου.

Οι δράστες έχοντας προμηθευτεί τα κατάλληλα μέσα (κατσαβίδια, μαχαίρια, κουκούλες, διαρρηκτικά εργαλεία και φορητούς ασυρμάτους) διέπρατταν συστηματικά ληστείες, με ιδιαίτερα βίαιο τρόπο, σε σπίτια στην Δυτική Αττική.

Εντόπιζαν τα σπίτια και...
εισέρχονταν σε αυτά πρώτες πρωινές ώρες, με τους ενοίκους να βρίσκονται μέσα. Στη συνέχεια, ακινητοποιούσαν τα θύματα τους, με την απειλή κατσαβιδιών ή μαχαιριών καθώς και με τη χρήση βίας, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, έκοβαν τα καλώδια από τις συσκευές σταθερού τηλεφώνου και τα χρησιμοποιούσαν για να τους δέσουν.

Στη συνέχεια άρπαζαν ό,τι έβρισκαν: χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή. Σε κάποιες περιπτώσεις, χτυπούσαν τους ενοίκους, με σκοπό να αποσπάσουν τα κοσμήματά τους καθώς και για να τους επιδείξουν τα σημεία που απέκρυπταν χρήματα και τιμαλφή.

Μάλιστα, προκειμένου να δυσκολέψουν τον εντοπισμό τους είχαν προμηθευτεί φορητούς ασυρμάτους για να παρακολουθούν τις συχνότητες της Αστυνομίας, ενώ παράλληλα κάποια από τα μέλη παρέμεναν εξωτερικά των οικιών, ως «τσιλιαδόροι», επιτηρώντας τον περιβάλλοντα χώρο.

Σπυρίδωνας ΚίτσαςΣπυρίδωνας Κίτσας
Χρυσοβαλάντης ΚαμπούρηςΧρυσοβαλάντης Καμπούρης
Χρήστος Δημόπουλος-ΜαυράκηςΧρήστος Δημόπουλος-Μαυράκης
Δημήτρης ΙωάννουΔημήτρης Ιωάννου
Εμμανουήλ ΝικολάουΕμμανουήλ Νικολάου
Γεώργιος ΖερβάςΓεώργιος Ζερβάς
Κωνσταντίνος ΜουσταφάςΚωνσταντίνος Μουσταφάς
Μαρία-Δήμητρα ΒασιλείουΜαρία-Δήμητρα Βασιλείου
Στυλιανός ΣτεφάνουΣτυλιανός Στεφάνου
Χρυσοβαλάντης ΑγγελόπουλοςΧρυσοβαλάντης Αγγελόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου