Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Συννεφιά με θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους 8 μποφόρ σήμερα Τετάρτη 23/3 στη Χίο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια, όπου βαθμιαία θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και θυελλώδεις νοτιάδες στα πελάγη περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στη Δυτική Κρήτη και το Βορειοανατολικό Αιγαίο, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες, 17 έως 22 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 14 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά πολύ θυελλώδεις 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τετάρτη 23/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 17 βαθμούς Κελσίου και θυελλώδεις νοτιοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 8 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Αττική
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και μετά το απόγευμα τοπικά στα νότια θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις όπου γρήγορα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και μετά το μεσημέρι τοπικές καταιγίδες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών αρχικά στα βόρεια και αργότερα στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη
Αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα σποραδικών βροχών κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5, στα ανατολικά τοπικά 6 με 7 και πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, οι οποίες σταδιακά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα πιθανόν κατά τόπους να είναι έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί  4 με 6 και στο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια από τις απογευματινές ώρες.  Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 4 με 6,  και στα ανατολικά και νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Πέμπτη 24-03-2016
Καιρός: στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα βόρεια
Ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές παροδικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Ανεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα πελάγη 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: σε μικρή πτώση σε όλη τη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου