Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Άλλοι 580 μετανάστες στον Πειραιά - Ασφυκτικά γεμάτοι οι χώροι του ΟΛΠ, δεκάδες παιδιά με βρογχίτιδα

Άλλοι 580 μετανάστες στον Πειραιά - Ασφυκτικά γεμάτοι οι χώροι του ΟΛΠ, δεκάδες παιδιά με βρογχίτιδαΜειωμένος σε σχέση με άλλες μέρες είναι ο αριθμός των λαθρομεταναστών που έφτασαν στον Πειραιά από τα νησιά.

Η κυβέρνηση, άλλωστε, έχει παραδεχτεί πως υπάρχει σχέδιο για περιορισμένες αφίξεις μέχρι να βρει τόπους φιλοξενίας για όσους βρίσκονται ήδη στην Αττική.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (03.03.2016) έφτασε στο λιμάνι του Πειραιά ακόμη ένα πλοίο που μετέφερε...
λαθρομετανάστες και πρόσφυγες από τα ελληνικά νησιά. Πρόκειται για το "blue star 1" που μετέφερε 580 ανθρώπους από το ανατολικό Αιγαίο.

Συγκεκριμένα το πλοίο μετέφερε 255 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες από τη Χίο και 325 από τη Μυτιλήνη.

Οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία του ΟΛΠ με προορισμό τον σταθμό του ηλεκτρικού του Πειραιά. Άλλωστε η πρώτη τους ερώτηση στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο λιμάνι ήταν "που είναι η πλατεία Βικτωρίας". Εκεί τους έχουν πει πως μπορούν να βρουν "συνδέσμους" για να τους βρουν τρόπο και εισιτήρια για να φύγουν προς τα σύνορα.

Αργότερα, στις 10:40, στον Πειραιά θα φτάσει και το "Διαγόρας" μεταφέροντας 515 μετανάστες και πρόσφυγες από Λέρο και Κάλυμνο. Το πλοίο που πραγματοποιεί το δρομολόγιο Κως, Ρόδος, Σύμη, Κάλυμνος, Λέρος, Λειψοί, Πάτμο. Για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που φτάνουν στον Πειραιά έχουν διατεθεί από τον ΟΛΠ τρεις επιβατικοί σταθμοί αλλά και η πέτρινη αποθήκη, σημεία όμως που είναι ασφυκτικά γεμάτα με κόσμο.

Από την Τετάρτη (02.03.2016) λειτουργεί επιπλέον ιατρείο στο χώρο του ΟΛΠ όπου φιλοξενούνται μετανάστες και πρόσφυγες από τον Ιατρικό Σύλλογο και τους με τους Γιατρούς του Κόσμου. Έως αργά το βράδυ είχαν εξεταστεί περισσότερα από 400 παιδάκια πολλά από τα οποία παρουσιάζουν συμπτώματα βρογχίτιδας.

Το ιατρείο θα λειτουργεί σε σταθερή βάση και το ωράριο θα είναι από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ με γενικούς γιατρούς, παθολόγους, παιδιάτρους, καθώς και νοσηλευτικό προσωπικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου