Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Καλός καιρός σήμερα Δευτέρα 28/3 στη Χίο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη τις πρωινές ώρες και στα δυτικά μετά το απόγευμα περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 14 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 15 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 8 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, όπου βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους σχεδόν μέτριους 4 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, όπου βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς, ενώ στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και πρόσκαιρα θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για τη Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
9 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 29/3, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 12 έως 14 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με περιορισμένη ορατότητα, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 10 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια του νομού περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά τις πρωινές ώρες από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες και πιθανόν κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Το βράδυ στα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: στις Κυκλάδες παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Στην Κρήτη νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά που μέχρι τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών όμβρων. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νοτιοδυτικούς 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Περιορισμένη ορατότητα κατά τόπους τις πρωινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι 3 η 4 και στα ανατολικά και νότια τοπικά έως 5 στρεφόμενοι βαθμιαία σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Τρίτη 29-03-2016
Στα δυτικά νεφώσεις με παροδικές ασθενείς βροχές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη δυτικοί έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε βαθμιαία άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου