Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Αρκετά συννεφιασμένος ο καιρός σήμερα Κυριακή 27/3 στη Χίο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας, αλλά και βαθμιαία βελτίωση με περιορισμό των φαινομένων στα νότια περιμένουμε σήμερα Κυριακή 27 Μαρτίου 2016. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 12 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 9 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 16 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη, 7 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αρκετά συννεφιασμένος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Κυριακή 27/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
10 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βορειοδυτικούς ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αρκετές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας περιμένουμε την Κυριακή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και στα ανατολικά μετά το μεσημέρι μέτριοι 5 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με παροδικές βροχοπτώσεις περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, υπάρχει πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών ή μεμονωμένων καταιγίδων. Οι  άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Κυκλάδες και Κρήτη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ αναμένεται βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το απόγευμα στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς.

Μακεδονία και Θράκη
Αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές,  λίγα χιονιά στα ορεινά και  βελτίωση από το βραδύ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς,  στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
Ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στα ορεινά αναμένονται χιονιά στα Σταδιακή βελτίωση το απόγευμα και από τα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς και στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Θα σημειωθούν αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά και βελτίωση από το βραδύ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Για αύριο Δευτέρα 28/3
Αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενών βροχών το πρωί στη βόρεια Κρήτη. Οι νεφώσεις στα δυτικά σταδιακά θα αυξηθούν και από το απόγευμα είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ που σταδιακά και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από τα δυτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου