Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Σάββατο 19/3 στη Χίο

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στο Κεντρικό, Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο, με τοπικά ισχυρά φαινόμενα τα οποία κατά τη διάρκεια της ημέρας θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν, περιμένουμε σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου 2016. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας, στα ορεινά της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από -2 έως 14 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 17 στην Ήπειρο, από 5 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 7 έως 17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 8 έως 16 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις με εντάσεις που θα φτάνουν τα 5 μποφόρ στα βόρεια και στα 6 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές, ενώ στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι εντάσεων 6-7 μποφόρ και τοπικά στην Κρήτη 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Βροχή και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για την Χίο σήμερα Σάββατο 19/3, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
12 έως 15 βαθμούς Κελσίου και άπνοια.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Αττική
Τοπικές βροχές νωρίς το πρωί με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και γρήγορη βελτίωση του καιρού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ με σταδιακή σημαντική εξασθένηση.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια μεταβλητοί ασθενείς, ενώ στα νότια νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και το βράδυ θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από 4 έως 15 βαθμούς

Κυκλάδες και Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται κυρίως στις Κυκλάδες, όπου τοπικά θα είναι ισχυρές. Βελτίωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
 
Μακεδονία και Θράκη
Λίγες νεφώσεις προβλέπονται πρόσκαιρα αυξημένες το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
Ο καιρός θα χαρακτηριστεί από λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Ο καιρός θα είναι άστατος. Στη Θεσσαλία προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Στα υπόλοιπα θα επικρατήσουν αρχικά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 μποφόρ και το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου