Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Καιρός – Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης! Έρχονται βροχές και καταιγίδες

- Έως 9 μποφόρ στο Αιγαίο...
- Πόσο θα επηρεάσει η κακοκαιρία τη Χίο

Χαλάει από το απόγευμα ο καιρός σ' όλη την Ελλάδα με βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε σήμερα Σάββατο (20.02.2016) η ΕΜΥ.

Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία...

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην.. κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αργότερα στα Δωδεκάνησα και πιθανώς στις ανατολικές Κυκλάδες.

Οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι, που θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.

Αναλυτικά το έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ
Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα (Σάββατο 20-02-2016) μέχρι τις πρωινές ώρες αύριο (Κυριακή 21-02-2016) με κύρια χαρακτηριστικά:

Α. Τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες (κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα) της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της Εύβοιας, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και αργότερα των Δωδεκανήσων και πιθανώς των ανατολικών Κυκλάδων οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους και από χαλαζοπτώσεις.

Β. Τους ενισχυμένους ανέμους 7 με 8 και πιθανόν στο Αιγαίο 9 μποφόρ.

Ο καιρός στη Χίο 
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με τοπική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 13 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Για αύριο Κυριακή 21/2, θα υπάρχουν λίγα σύννεφα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία στους 9 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βορειοδυτική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου