Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Αίθριος ο καιρός με αυξημένη ένταση των ανέμων σήμερα στη Χίο

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά, όπου θα σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες και ενισχυμένους νοτιάδες στα πελάγη περιμένουμε σήμερα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ τοπικά περιορισμένη θα είναι η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 22 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 24 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 15 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες, 16 έως 23 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 2-3 βαθμούς υψηλότερη), 16 έως 20 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες-νοτιοανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση, όπου βαθμιαία μετά το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Λίγα σύννεφα θα υπάρχουν πάνω από την Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
17 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νοτιοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Τρίτη 1/3, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετά συννεφιασμένο ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες γρήγορα θα αυξηθούν περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση 
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου

Κυκλάδες, Κρήτη
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου και στη Βόρεια Κρήτη έως 24 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, οι οποίες από το βράδυ θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρο.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου το βράδυ θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και θα γίνουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου