Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Καλό καιρό με αραιή συννεφιά σήμερα Τρίτη 9/2 στη Χίο

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις περισσότερες περιοχές της χώρας με λίγες τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στα βορειοδυτικά περιμένουμε σήμερα Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ στα ορεινά, στα ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας θα εκδηλωθεί παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -2 έως 16 στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 2 έως 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 2 έως 13 βαθμούς στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 5 έως 14 βαθμούς στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές.


Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους ασθενείς ένα μέτριους. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς αλλά σταδιακά θα στραφούν σε νότιους και θα ενισχυθούν σε σχεδόν μέτριους έως μέτριους 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα βόρεια ισχυρούς 6 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Τρίτη 9/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 8 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νότια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ. 

Για αύριο Τετάρτη 10/2 και την Πέμπτη 11/2,  προβλέπονται βροχές και καταιγίδες. Την Παρασκευή θα έχει ηλιοφάνεια με ασθενή συννεφιά και το Σαββατοκύριακο βροχές και καταιγίδες.

Αττική
Λίγες νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες.
άνεμοι: νότιοι 3 με 4 και βαθμιαία στα βόρεια 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 08 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
  
Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στις Κυκλάδες αργά τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 07 έως 15 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες. Απο το βράδυ και από τα δυτικά οι νεφώσεις βαθμιαία θα αυξηθούν.
άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και τοπικά ανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ.
θερμοκρασία: από -03 (μείον 4) έως 13 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες
άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 05 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες
άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: από 02 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.



Τετάρτη  10-2-2016
Καιρός: στα δυτικά νεφώσεις με βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα
εκδηλωθούν και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίο και από το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές. Από τις βραδινές ώρες χιόνια στα βόρεια ορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Πέμπτη 11-2-2016

Καιρός: στη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές που γρήγορα θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές, λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά και βαθμιαία βελτίωση.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: σε πτώση κυρίως στα βόρεια.

Παρασκευή  12-2-2016
Καιρός: στα δυτικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα νότια. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 13-2-2016 και Κυριακή 14-2-2016
Καιρός: νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου