Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Αίθριος ο καιρός σήμερα Κυριακή 7/2 στη Χίο

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι οποίες από τα δυτικά βαθμιαία θα πυκνώσουν, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016. Το πρωί στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -1 έως 11 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 2 έως 12 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 0 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 11 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς στα βόρεια και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στα υπόλοιπα τμήματα, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο το πρωί θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με καθαρό ουρανό, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 5 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 8/2, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους έντασης 2 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με σποραδική συννεφιά, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς στο Σαρωνικό και σχεδόν μέτριοι στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά και ψύχρα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το πρωί στα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και στα νότια έως 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 14 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κρήτη, Κυκλάδες
Θα έχουμε ασθενείς τοπικές βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά, νωρίς το πρωί, με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι βόρειοι 6 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 4 ως 13 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες κι από τη νύχτα στη Δυτική Μακεδονία. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στη Θράκη βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία από μείον 2 ως 12 βαθμούς κελσίου, αλλά στα δυτικά η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο,
Ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά το βράδυ από τα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι – βορειοανατολικοί 3 με 4 καιν στα ανατολικά και νότια 4 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 2 ως 13 βαθμούς κελσίου, στα βόρεια όμως θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησο
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με βαθμιαία αύξηση των νεφώσεων από το απόγευμα. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, στο Ιόνιο βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 μποφόρ όπου βαθμιαία κι από τα βόρεια θα στραφούν σε νότιους 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 ως 15 βαθμούς κελσίου, αλλά στην Ήπειρο θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Τρίτη 9-2-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια με τοπικές βροχές στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο 5 μποφόρ. Στα ανατολικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τετάρτη 10-2-2016
καιρός: στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες από το απόγευμα στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν ανατολικά και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε άνοδο.

Πέμπτη 11-2-2016
καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια στα ορεινά ηπειρωτικά.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια πελάγη 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου