Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Τράπεζες: Φεύγουν 5.500 υπάλληλοι, νέα προγράμματα εθελουσίας

Τράπεζες: Φεύγουν 5.500 υπάλληλοι, νέα προγράμματα εθελουσίαςΜε νέα προγράμματα εθελουσίας τουλάχιστον 5.500 υπάλληλοι θα δουν την έξοδο από τις τράπεζες, ενώ θα κλείσουν και περισσότερα από 100 υποκαταστήματα.

Με τα νέα προγράμματα εθελουσίας εξόδου που ετοιμάζουν οι τράπεζες υπολογίζεται ότι θα αποχωρήσει ένας αριθμός από 4.500 ως 5.500 υπαλλήλων, ενώ αναμένεται να κλείσουν και περί τα...
170 καταστήματα μέχρι και τα τέλη του 2017.

Η πρώτη τράπεζα που θα ανακοινώσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες η τράπεζα Πειραιώς ως τις 15 Μαρτίου, ενώ θα ακολουθήσουν η Εθνική και η Eurobank.

Σε ό,τι αφορά στην τράπεζα Πειραιώς σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος το πρόγραμμα αναμένεται να περιλαμβάνει περί τα 1.750 άτομα. Το πρόγραμμα της Εθνικής θα αφορά σε 1.600 άτομα, ενώ η Eurobank αναμένεται να κηρύξει πρόγραμμα για 1.000 άτομα. Η Alpha Bank αναμένεται να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα για 170 περίπου άτομα.

Στόχος των τραπεζών είναι το πρόγραμμα εθελουσίας να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό, ενώ οι πληροφορίες για τα κίνητρα αναφέρουν ότι στο πρόγραμμα οι τράπεζες θα κινηθούν χαμηλότερα από τα επίπεδα των περασμένων ετών όπου η αποζημίωση μαζί με τα bonus κινούνταν κοντά στα 180.000 ευρώ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο επόμενο διάστημα οι τράπεζες έχουν θέσει ως στόχο και τη μείωση των υποκαταστημάτων τους κατά 170.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου