Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Καλός καιρός σήμερα Κυριακή 28/2 στη Χίο

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες περιμένουμε σήμερα Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016. Παράλληλα, οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, ενώ βαθμιαία σημαντική ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι νοτιοανατολικοί άνεμοι στα πελάγη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 19 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 11 έως 20 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 10 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 13 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 21 βαθμούς στην Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς), 13 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση στο Νότιο Αιγαίο κι αργότερα στο Κεντρικό Αιγαίο σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, με γρήγορη ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα Κυριακή 28/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
15 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοανατολικούς ανέμους ως 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με τοπική συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 29/2, περιμένουμε αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους ως 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιά, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από νοτιοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς, με βαθμιαία ενίσχυση σε μέτριους 4-5 μποφόρ και μετά το μεσημέρι τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις νυκτερινές και πρωινές ώρες περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και αργότερα μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 5 με 6 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη

Κυκλάδες, Κρήτη
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία 6 με 7 μποφόρ με περαιτέρω ενίσχυση τη νύχτα
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη έως 23 βαθμούς.


Μακεδονία, Θράκη
ΚΑΙΡΟΣ: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Κεντρική Μακεδονία, Τοπικά περιορισμένη οράτότητα της πρωινές ώρες
ΑΝΕΜΟΙ: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και τη νύχτα τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 2 μς 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές.
ΑΝΕΜΟΙ: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο βαθμιαία 8 και πιθανόν 9 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 8 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
ΚΑΙΡΟΣ: αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές
ΑΝΕΜΟΙ: νοτιοανατολικοί 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 7 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου