Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Αυτό είναι το μέλλον των αεροσκαφών: Αθήνα - Νέα Υόρκη σε 24 λεπτά! ΦΩΤΟ

ImageΟ Καναδός σχεδιαστής Charles Bombardier τηε εταιρίας Imaginactive, ο οποίος έκανε το όνομα του με το αεροσκάφος Skreemr, τώρα μας φέρνει το Antipode, ένα φουτουριστικό αεροσκάφος που μπορεί να μεταφέρει 10 άτομα μέχρι και 12.430 μίλια σε λιγότερο από μία ώρα, επιτρέποντας τους ανθρώπους να ταξιδεύουν από Νέα Υόρκη στην Κωνσταντινούπολη [ή Αθήνα] σε μόλις 24 λεπτά.

"Ήθελα να δημιουργήσω μια ιδέα του αεροσκάφους που μπορεί να φθάνει τον αντίποδα της - ή στο διαμετρικό αντίθετο - όσο το δυνατόν...
πιο γρηγορα” δώλωσε ο Bombardier στο αμερικανικό περιοδικό Forbes.






Υπάρχουν όμως μερικές ερωτήσεις που τέθηκαν σχετικά με τον σχεδιασμό του αεροσκάφους. Σε υπερβολικές ταχύτητες, η κύρια ανησυχία ειναι η υπερθέρμανση λόγω της δυνητικά επικίνδυνης παραγωγής θερμότητας από τους κινητήρες που μπορεί να εισέλθει στα φτερά και τη μύτη του αεροπλάνου. Σύμφωνα με το Forbes ”Αντικείμενα που ταξιδεύουν πέρα ​​από την ταχύτητα των Mach 5 μπορεί να φτάσουν πάνω από 980 βαθμούς Κελσίου (1.800 βαθμοί Φαρενάιτ), και υπάρχει ένα όριο για το είδος των υλικών που μπορεί να αντέξει αυτά τα είδη των θερμοκρασιών”.

Ωστόσο ο Bombardier, θεωρεί ότι το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί. Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Imaginactive, ο σχεδιασμός αυτος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή ιδιωτικών αεροσκαφών αλλα και για στρατιωτικά αεροσκάφη για τη μεταφορά υψηλόβαθμων αξιωματούχων ανα τον κόσμο σε λιγότερο από μία ώρα. Μέχρι τότε όμως χρειάζεται να γίνει περισσότερη έρευνα, όσο αφορά την τεχνολογία του αεροσκάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου