Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Αίθριος ο καιρός με σποραδικές νεφώσεις σήμερα Σάββατο 20/2 στη Χίο

Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές στα πεδινά, καταιγίδες πάνω από τις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, περιμένουμε  σήμερα Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016. Ο καιρός από το απόγευμα και μετά και από τα βορειοδυτικά θα παρουσιάσει βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 17 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 6 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και από το βράδυ σχεδόν θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο δυτικοί ασθενείς και στα νότια ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις και από το απόγευμα θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στη Χίο αύριο σήμερα Σάββατο 20/2, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
13 έως 18 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νοτιοδυτικούς ανέμους ως 2 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 12 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από δυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και θα βρέξει, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς με σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα και μετά σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις.

Θεσσαλονίκη
Συννεφιά με τοπικές βροχές από το μεσημέρι και μετά και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν ασθενείς και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί.

Αναλυτική πρόγνωση 
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα 
Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ιδία ένταση. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: γενικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχτούν νεφώσεις και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα ενισχυθούν και θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Από το απόγευμα και από τα δυτικά βελτίωση. Άνεμοι: αρχικά ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ από το απόγευμα όμως θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά, αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Από το απόγευμα και από τα βόρεια βελτίωση. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 07 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος 
Καιρός: αρχικά αίθριος βαθμιαία όμως θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα στα 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Κυριακή 21-02-2016
Αρχικά λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με τοπικές βροχές στην Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία γενικά αίθριος. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Θερμοκρασία: σε μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια. Παγετός στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου