Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ασθενής βροχόπτωση σήμερα Παρασκευή 12/2 στη Χίο

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο, φαινόμενα που μετά το μεσημέρι θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και στα δυτικά θα είναι τοπικά ισχυρά, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016. Εξαίρεση αποτελούν οι Νότιες Κυκλάδες, η Κρήτη και τα Νότια Δωδεκάνησα όπου τα φαινόμενα θα είναι λίγα και πολύ τοπικού χαρακτήρα. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική, ενώ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 5 έως 15 στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα και στην Ήπειρο, από 9 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση κατά τόπους σε σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7 με 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Ασθενής βροχόπτωση θα εκδηλωθεί σήμερα Παρασκευή 12/2 στη Χίο, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους...
15 βαθμούς Κελσίου και μέτριους νότιους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιά, με την θερμοκρασία στους 15 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας παροδική βροχή ή καταιγίδα τις βραδινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας παροδικές βροχές ή καταιγίδες τις απογευματινές και βραδινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί 6 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες αναμένονται μέχρι το μεσημέρι.
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη
Παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες αναμένονται κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα και από τα δυτικά οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στη δυτική Μακεδονία και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε νότιου με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά του Ιονίου, Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο
Λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, που βαθμιαία από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
Λίγες νεφώσεις με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και πιθανόν στα νότια μεμονωμένες καταιγίδες με γρήγορη βελτίωση. Από το βράδυ οι νεφώσεις πάλι θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει τη νύχτα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάββατο 13-02-2016
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.
Άνεμοι: στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο.

Κυριακή 14-02-2016 και Δευτέρα 15-02-2016
καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους κυρίως στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο όπου πιθανόν να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε μικρή περαιτέρω άνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου