Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Με αρκετές νεφώσεις σήμερα Πέμπτη 28/1 ο καιρός στη Χίο

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα κατά τόπους αυξημένες με τοπικές ομίχλες το πρωί και το βράδυ, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί από -3 έως 14 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 2 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 3 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 4 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ασθενείς και στα ανατολικά νότιοι έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στο Μυρτώο Πέλαγος ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Πέμπτη 28/1, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
6 έως 13 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς νότιους ανέμους έντασης 3 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 11 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από νότια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις και βαθμιαία γενικά αίθριος αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά κατά τόπους αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, κυρίως στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το μεσημέρι στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 17 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα νότια. Το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί στα βόρεια 3 με 4 και στα νότια 5 με μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Παρασκευή 29-01-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα στα δυτικά και νότια πελάγη 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σάββατο 30-01-2016 και Κυριακή 31-01-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και νότια με παροδικές βροχές. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στις νοτιότερες περιοχές και βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Σταδιακή εξασθένηση των ανεμών την Κυριακή.
θερμοκρασία: σε μικρή πτώση το Σάββατο. Κατά τόπους παγετός τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Δευτέρα 01-02-2016
καιρός: γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.
άνεμοι: βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου