Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Χαμηλές οι θερμοκρασίες αλλά με ήλιο που δείχνει τα δόντια του σήμερα Κυριακή 24/11 στη Χίο


Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική και νότια χώρα με χιονόνερο στην Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και πιθανόν στην ανατολική Στερεά και λίγα χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Κρήτης, καθώς και ισχυρό παγετό τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά, περιμένουμε σήμερα Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016.

Πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανό να εκδηλωθούν το πρωί σε πεδινές περιοχές της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας σποραδικές βροχές στη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στο Ιόνιο, αλλά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από - 12 έως 1 βαθμό στη Δυτική Μακεδονία, από -8 έως 4 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από -6 έως 5 στην Κεντρική Ελλάδα από -2 έως 10 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από -2 έως 7 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από -2 έως 5 στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου και από 1 έως 9 βαθμούς στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, στο Νότιο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πελάγη βορειοδυτικοί θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή μικρή εξασθένηση σε όλα τα πελάγη. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ και στην έξοδο του Πατραϊκού πρόσκαιρα μέτριοι 5 μποφόρ.

Τοπικές προγνώσεις
Αίθριο καιρό με σποραδικές νεφώσεις περιμένουμε στην Χίο σήμερα το πρωί, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
3 έως 5 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους ως 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας θα επικρατήσουν οι ίδιες συνθήκες, με αραιή συννεφιά, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 3 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Για αύριο Δευτέρα 25/1, παρόμοιες συνθήκες θα επικρατήσουν, με λίγα σύννεφα, αύξηση της θερμοκρασίας στους 6 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 3 βαθμούς Κελσίου και μικρή εξασθένιση των ανέμων, από βόρεια κατεύθυνση και ένταση μέχρι 2 μποφόρ.

Αττική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρο χιονόνερο στα νότια και πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στα κυρίως στα βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 με 7 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια και θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη αντίστοιχα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν, χαμηλές θερμοκρασίες και περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές ώρες, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια όπου θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Μακεδονία, Θράκη
καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία όπου θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στη Χαλκιδική. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από -04 (μείον τέσσερα) έως 05 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με παροδικές βροχές στα νότια . Λίγα χιόνια στα ορεινά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 02 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες με χιονόνερο στις νότιες θαλάσσιες-παραθαλασσιες περιοχές και τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασία: από 00 έως 08 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Δευτέρα 25-01-2016 και Τρίτη 26-01-2016
καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. σταδιακή βελτίωση την Τρίτη από τα βόρεια.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 6 και στα νοτιοανατολικά πρόσκαιρα τη Δευτέρα τοπικά 7 μποφόρ.
θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια.

Τετάρτη 27-01-2016 και Πέμπτη 28-01-2016
καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες.
άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία από το μεσημέρι της Τετάρτης θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ιδία ένταση.
θερμοκρασία: σε άνοδο την ημέρα. Παγετός όμως θα σημειωθεί τη νύχτα και τις πρώτες πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου