Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Εκλογές ΝΔ: Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι - Η αίτηση εγγραφή μέλους

Εκλογές ΝΔ: Τι πρέπει να κάνουν οι ψηφοφόροι - Η αίτηση εγγραφή μέλουςΔικαίωμα ψήφου στις εκλογές ΝΔ έχουν όλα τα μέλη τα οποία είτε είναι εγγεγραμμένα και επαναβεβαιώνουν την εγγραφή τους κατά την ημέρα της διενέργειας της εκλογής είτε εγγράφονται κατά την ημέρα της διενέργειας της εκλογής, με την καταχώρησή τους στην νέα ηλεκτρονική βάση δεδομένων του Κόμματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του αρ. 3 του
Καταστατικού, εφόσον είναι εγγεγραμμένα στους εκλογικούς καταλόγους της τελευταίας έκδοσης του Υπ. Εσωτερικών.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΣΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ (δείτε τα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΝΔ nd.gr)...

1. Είσοδος ψηφοφόρου στο εκλογικό τμήμα.

2. Παραλαβή Αίτησης Επιβεβαίωσης/Εγγραφής Μέλους (βρείτε την εδώ). Συμπλήρωση, υπογραφή και παράδοση του σχετικού εντύπου στον χειριστή της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων του εκλογικού τμήματος μαζί με το Δελτίο Ταυτότητα ή Διαβατήριο ή Άδεια Οδήγησης. (Προτείνεται η παραλαβή και συμπλήρωση της αίτησης πριν το χώρο που βρίσκεται η Εφορευτική Επιτροπή, από εξουσιοδοτημένα πρόσωπα της κομματικής οργάνωσης). Η Αίτηση μπορεί να είναι ήδη συμπληρωμένη.

3. Διαγραφή του ψηφοφόρου από τον εθνικό κατάλογο, υπό την εποπτεία του Προέδρου, της Ε.ΠΕ.Τ. και των εκπροσώπων των υποψηφίων. Αναγραφή από τον χειριστή του Ειδικού Εκλογικού Αριθμού στον προβλεπόμενο χώρο της Αίτησης.

4. Καταβολή του ποσού των 3 ευρώ στον αρμόδιο για την είσπραξη του τέλους συμμετοχής, ο οποίος έχει ορισθεί από τον Πρόεδρο της ΝΕΦΕ. Αναγραφή των στοιχείων στο στέλεχος και στο απόκομμα της νέας απόδειξης χρώματος γαλάζιου και παραλαβή του αποκόμματος.

5. Επίδειξη στον Πρόεδρο της Ε.ΠΕ.Τ. ή το μέλος που έχει αναλάβει σχετικά καθήκοντα, του δελτίου ταυτότητος (ακόμη και αν είναι κομμένη), ή προσωρινής βεβαίωσης της οικείας αστυνομικής αρχής ή διαβατηρίου (ακόμη και αν έχει λήξει) ή αδείας οδηγήσεως, του αποκόμματος της νέας απόδειξης χρώματος γαλάζιου και της Βεβαίωσης Εγγραφής. Η εμφάνιση από ψηφοφόρο παλαιού αποκόμματος είσπραξης, χρώματος λευκού, δεν γίνεται αποδεκτή από την Εφορευτική Επιτροπή, προκειμένου αυτός να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

6. Επιβεβαίωση καταβολής του πιο πάνω ποσού των 3 ευρώ, με την ακύρωση του αποκόμματος από τον Πρόεδρο της Ε.ΠΕ.Τ.

7. Αναγραφή του ψηφοφόρου στην κατάσταση ψηφισάντων.

8. Παράδοση φακέλου, που έχει σφραγισθεί και μονογραφηθεί από τον Πρόεδρο της Ε.ΠΕ.Τ., καθώς και των σχετικών ψηφοδελτίων των υποψηφίων και λευκού. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε περίπτωση που παρατηρηθεί έλλειψη ψηφοδελτίων ο Πρόεδρος της Ε.Ε. αναγράφει σε λευκά ψηφοδέλτια, ανά ένα, τα ονόματα των υποψηφίων και η ψηφοφορία συνεχίζεται με τα χειρόγραφα ψηφοδέλτια. Σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής των ψηφοδελτίων απευθύνεστε στον Υπεύθυνο του Εκλογικού Κέντρου ή στον Πρόεδρο της ΝΕΦΕ για την αποστολή υλικού.

9. Απόσυρση του ψηφοφόρου στο παραβάν, επιλογή ψηφοδελτίου της αρεσκείας του, τοποθέτησή του στον φάκελο, σφράγιση φακέλου με τη νέα σφραγίδα, χρώματος κόκκινου, που αναγράφει στην πρώτη γραμμή «ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 2015» και στη δεύτερη γραμμή «ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» και τοποθέτησή του στην κάλπη.

10. Αποχώρηση ψηφοφόρου. Παραλαβή των εγγράφων που αποδεικνύουν την ταυτοπροσωπία του. Υπογραφή στην κατάσταση ψηφισάντων. (ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν χρειάζεται να τεθεί σταυρός προτίμησης στο ψηφοδέλτιο – Να αναγραφεί σχετική υπενθύμιση στο εκλογικό τμήμα, με μέριμνα της Ε.ΠΕ.Τ.)

11. Στην περίπτωση που η ψηφοφορία, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με τη χρήση του ηλεκτρονικού μέσου (tablet),αυτή συνεχίζεται μέσω τηλεφωνικής γραμμής της VODAFONE (call centre). Η διαδικασία που θα ακολουθείται είναι ακριβώς η ίδια που αναφέρεται στην εγκύκλιο, αλλάζει απλώς ο τρόπος διακρίβωσης και ακύρωσης του κάθε ψηφοφόρου. Στην περίπτωση αυτή ενημερώνονται άμεσα η Ν.ΕΦ.Ε. και η Κ.ΕΦ.Ε.

ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου