Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Σειρά είχε το ...Ταχυδρομείο Βολισσού

Μια ακόμη περιφρόνηση για τους κατοίκους της απομονωμένης Αμανής. Μια μετά την άλλη κλείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες, που έχουν ως έδρα τη Βολισσό.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Μετά το γραφείο του ΟΤΕ, την Αρχαιολογική Συλλογή, ακολούθησε το Ταχυδρομείο. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρούνται οι κάτοικοι στη λήψη της αλληλογραφίας τους, αλλά και δεμάτων που τους...
στέλνονται και έχουν μεγάλη ανάγκη οι κάτοικοι των 19 χωριών της Αμανής και ιδιαίτερα της μεγάλης ηλικίας.

Όχι μόνο τα γράμματα και τα δέματα, αλλά και οι λογαριασμοί των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, είναι άγνωστο πότε θα φτάσουν στα χέρια των παραληπτών τους, αφού ουδείς υπάρχει για να τα μοιράσει.

Ακόμα και στην περίπτωση που αποφασίσει κάποιος να πάει ο ίδιος στο Ταχυδρομείο, κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα για να πάρει την αλληλογραφία του, φτάνοντας εκεί, πολλές φορές, βρίσκει επικολλημένα σημειώματα με δικαιολογίες ότι το ταχυδρομείο για τον άλφα ή βήτα λόγο θα παραμείνει κλειστό.

Αυτό εξακολουθεί να συμβαίνει και τις Άγιες ημέρες των εορτών, με εξαίρεση την παρουσία μιας συνταξιούχου υπαλλήλου, όπως τουλάχιστον η ίδια ισχυρίζεται στους κατοίκους ότι είναι από το περασμένο καλοκαίρι. Η συγκεκριμένη, αν και ήταν στο γραφείο την Τρίτη 22/12, (ήταν κλειστό και την Παρασκευή 18/12 και τη Δευτέρα 21/12),  αρνήθηκε να παραδώσει δέμα . Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και ο παραλήπτης του δέματος να στερηθεί το περιεχόμενό του, αλλά και ο αποστολέας να μην πάρει τα χρήματα που δικαιούτο, αφού η παράδοσή του ήταν με αντικαταβολή.

Η δικαιολογία που είπε η υπάλληλος ήταν ότι δεν μπορούσε να ανοίξει ταμείο για ένα δέμα. 

Και γεννάται ένα ερώτημα. Η υπάλληλος είναι πράγματι συνταξιούχος; Και αν ναι πως της επιτρέπεται να ...δουλεύει σε δημόσια υπηρεσία. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι πήγε στο Ταχυδρομείο χθες Τρίτη 22/12, ενώ δεν είχε καμία υποχρέωση, για να δώσει συντάξεις στους δικαιούχους.

Δική μας ευθύνη δεν είναι να ελέγξουμε εάν οι ισχυρισμοί της υπαλλήλου είναι σωστοί ή όχι. Αυτό εναπόκειται στο Τμήμα Διοίκησης Προσωπικού των ΕΛΤΑ, αλλά και του προϊσταμένου του Κεντρικού Ταχυδρομείου Χίου, που την έστειλε. 

Ελπίζουμε ότι τόσο ο παραπάνω, αλλά και οι άλλες αρμόδιες αρχές της Χίου, να μην αδιαφορήσουν, για την ήδη πληγωμένη Αμανή.

Θα περιμένουμε...





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου