Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Αρκετές νεφώσεις σήμερα Τετάρτη 30/12 στη Χίο

Καλό καιρό στο Ανατολικό Αιγαίο, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Ήπειρο και νεφώσεις με βροχές στις υπόλοιπες περιοχές, περιμένουμε σήμερα Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά και σε ημιορεινές ή πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο, θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 5 έως 7 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 13 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 3 έως 15 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 5 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί μέτριοι και σταδιακά ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Με αρκετές νεφώσεις θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα Τετάρτη 30/12, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
5 έως 9 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 7 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αρκετές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 5 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Για αύριο Πέμπτη 31/12, ο ουρανός θα είναι συννεφιασμένος, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 2 έως 3 βαθμούς Κελσίου και σχεδόν θυελλώδεις βόρειους ανέμους ως 7 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με συννεφιά, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 2 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βόρεια διεύθυνση και ένταση μέχρι 7 μποφόρ.

Αττική
Αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί στο Σαρωνικό και ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις στο Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά, περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Από το βράδυ είναι πιθανό ασθενή χιονόπτωση να έχουμε και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 6 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: στα Δωδεκάνησα γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές στα βόρεια όπου τη νύχτα θα σημειωθούν παροδικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.


Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχή η χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά - ημιορεινά. Βαθμιαία οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε πεδινές περιοχές. Βελτίωση στη Θράκη από τις βραδινές ώρες. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από -04 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιονιά στα ορεινά και στα νότια πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Χιονοπτώσεις από το βράδυ και στα ημιορεινά ηπειρωτικά. Τοπικά περιορισμένες ορατότητες τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5 και βαθμιαία από το απόγευμα 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 02 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας και βαθμιαία σε όλα τα ορεινά -ημιορεινά και από τη νύχτα και σε πεδινές περιοχές.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός αύριο Πέμπτη, παραμονή Πρωτοχρονιάς
Καιρός: στη Μακεδονία (έκτος της κεντρικής Μακεδονίας) και τη Θράκη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με παροδικές χιονοπτώσεις και βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές κακοκαιρία με βροχές η χιονόνερο στα νότια θαλασσιά και παραθαλάσσια, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες και τοπικές χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα τμήματα. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από τη νύχτα στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη βορειοδυτική Πελοπόννησο. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια πελάγη 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά και νότια. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα στα βόρεια ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου