Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Με μόρια η εισαγωγή, καταργείται η κλήρωση

Ανοιχτό Πανεπιστήμιο: Με μόρια η εισαγωγή, καταργείται η κλήρωσηΚαταργείται η κλήρωση για την επιλογή των φοιτητών στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ). Η αρμόδια αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου ανακοίνωσε ότι η επιλογή πλέον θα γίνεται με βάση κοινωνικά κριτήρια.

Σε σχετική συνέντευξη τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου αναφέρθηκε στις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί για τη λύση λειτουργικών θεμάτων των πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην...
πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, αλλά και μόνιμων μελών ΔΕΠ, για την κάλυψη άμεσων αναγκών. Επίσης, μίλησε για τις διαβουλεύσεις που γίνονται με τη ΔΕΗ και τους δήμους, ώστε τα ιδρύματα να ενταχθούν σε ειδικό τιμολόγιο και να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για τη μείωση των λειτουργικών εξόδων τους.

Ακόμη, εξέφρασε τη φιλοδοξία της να επεκταθεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα των μετεγγραφών σε ένα ηλεκτρονικό μητρώο φοιτητών, στο οποίο θα υπάρχει διασύνδεση με όλες τις υπηρεσίες που θα χρειάζονται οι φοιτητές (εφορία, στρατονομία κ.τ.λ.). Ειδική αναφορά έγινε για το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), για το οποίο η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ότι θα αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής των φοιτητών, καθώς θα καταργηθεί η κλήρωση. Επίσης, όσον αφορά το θέμα της λήξης συμβάσεων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΑΠ, επισήμανε ότι δόθηκε λύση με την παράταση του ΕΣΠΑ κατά ένα μήνα, ενώ παράλληλα, παρατάθηκε η θητεία των υπαλλήλων μέχρι τον Αύγουστο 2016.

Να σημειωθεί ότι στο ΕΑΠ τα τελευταία χρόνια προσφέρονται περί τις 10.000 θέσεις σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, με τη ζήτηση να είναι πολλαπλάσια. Ενδεικτικά για το 2015-16 οι αιτήσεις ήταν περί τις 39.000, για το 2014-15 ήταν 39.582 και για το 2013-14 υπεβλήθησαν 41.904 αιτήσεις. Η κ. Αναγνωστοπούλου στη Βουλή είχε μιλήσει για «ένα πανεπιστήμιο, το οποίο να μπορεί να πάρει ακόμη περισσότερο κόσμο και να δίνει και υποτροφίες σε αυτόν τον κόσμο, γιατί έχει και τη δυνατότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου