Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Υπόσχεση για λύση από τον αναπλ. υπουργό Υγείας για το Πολυδύναμο Ιατρείου Βολισσού

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση με τον αναπλ. υπουργό Υγείας
Την άμεση λύση της έλλειψης γιατρού γενικής ιατρικής από την περιοχή της Αμανής υποσχέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σε χιακή αντιπροσωπία που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του. Το ιατρείο της Βολισσού είναι χωρίς γιατρό, αν και είναι χαρακτηρισμένο ως Πολυδύναμο.

Γράφει ο Οδυσσέας Κοκκινάκης

Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης. Μετείχαν σ' αυτήν...
ο δήμαρχος του νησιού Μανώλης Βουρνούς, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής, Αργύρης Κοκκινάκης και η ειδική γραμματέας Κική Παπαμακαρίου.

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας, παρέστησαν στο γραφείο του κ. Πολάκη ως εκπρόσωποι των Συλλόγων της Αττικής οι, Απόστολος Ρυμικής (Αφροδίσια), Νίκος Κεφάλας (Κουρούνια), Νίκος Κατσαρός (Λεπτόποδα), Νίκος Πούπαλος (Ποταμιά).

Το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού

Το σοβαρό πρόβλημα εξήγησαν στον ανπλ. υπουργό Υγείας, ο βουλευτής και ο δήμαρχος, ενώ ο πρόεδρος της ΟΧΣΑ, ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι παλαιό και μάλιστα το καλοκαίρι του 2014, με παρέμβαση της Ομοσπονδία προς τους Συλλόγους χωριών της Αμανής, τοπικούς και Αττικής, συγκεντρώθηκε το απαιτούμενο ποσό και πληρώθηκαν οι εφημερίες γιατρών, για το διάστημα της αυξημένης τουριστικής κίνησης της περιοχής.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και ο Αναπλ. Υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση προκήρυξη της θέσης του Γενικού Ιατρού στη Βολισσό, καθώς και στη γρήγορη πλήρωση των Αγροτικών Ιατρείων της Αμανής, όταν σε αυτά προκύπτουν κενά.



Παράλληλα δεσμεύτηκε στο να εξυπηρετείται προσωρινά το Ιατρείο της Βολισσού με άλλο Γενικό γιατρό, αφού η θέση είναι κενή, μετά την αποχώρηση του Αδαμάντιου Σκούφαλου, οποίος ζήτησε και μετακινήθηκε στα Καρδάμυλα.

Επισημάνθηκε επίσης η ανάγκη να μην αποσπώνται αγροτικοί γιατροί από τα ιατρεία της Αμανής, με απόφαση του Μιχάλη Φλατσούση, φαινόμενο που παρατηρείται συνεχώς, για να καλύπτονται κυρίως κενά σε Ψαρά και Οινούσσες.

Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι θα λυθεί το πρόβλημα, ενώ ζήτησε να του σταλεί το οργανόγραμμα του Πολυδύναμου Ιατρείου Βολισσού, ώστε να στελεχωθεί ανάλογα.

Το ασθενοφόρο της Βολισσού

Άμεσα θα τοποθετηθεί γιατρός γενικής ιατρικής και θα υπάρχει και παιδιάτρος μια με δύο φορές την εβδομάδα. Επίσης, δόθηκε υπόσχεση για λύση και για τον οδηγού του ασθενοφόρου, ο οποίος λειτουργεί μέχρι τώρα ως εθελοντής.  Πλεόν θα πληρώνεται με βάση τις μεταφορές ασθενών που θα κάνει.

Ανακοινώσεις στην πόρτα του Ιατρείου της Βολισσού
Όσον αφορά τους αγροτικούς ιατρούς, επειδή το ενδιαφέρον για τις απομακρυσμένες περιοχές είναι περιορισμένο, στα σχέδια του υπουργείου Υγείας, είναι να δοθούν κίνητρα, όσον αφορά τα μόρια. Συγκεκριμένα, όποιοι επιλέγουν απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές, θα λαμβάνουν τα 5πλάσια μόρια σε σχέση με τα κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου