Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Νέα χαράτσια μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ! Παίρνουν φωτιά τα δημοτικά τέλη

Νέα χαράτσια μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ! Παίρνουν φωτιά τα δημοτικά τέλη- Τα ελλείμματα των δήμων πέφτουν στις πλάτες των πολιτών.
- Αν και είναι παράνομο αυξάνονται τα τέλη για να καλυφθούν οι τρύπες των προϋπολογισμών.
- Οι αυξήσεις ξεκίνησαν και αρχίζουν από 9% για να φτάσουν ως και 50%.


Ήδη οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη πέφτουν βροχή. Αν και δεν επιτρέπεται να υπάρξει αύξηση των δημοτικών τελών για...
κάλυψη των ελλειμμάτων καθώς τα τέλη είναι ανταποδοτικά, πληρώνονται δηλαδή από τους πολίτες για την καθαριότητα, τον φωτισμό κλπ ήδη είναι πολλοί οι δήμοι που αποφάσισαν μεγάλες αυξήσεις ενώ έπονται και άλλοι.

Το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δήμος Σαλαμίνας που που μπήκε σε καθεστώς πτώχευσης. Ο δήμος αύξησε τα τέλη 50%!

Δεν είναι όμως ο μόνος. Αυξήσεις των δημοτικών τελών λόγω οικονομικής στενότητας αποφάσισαν και οι δήμοι Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη (10%) και Κορυδαλλού (9%).

Και στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης όπου υπήρχαν διαφορές μετά τη συνένωση ήρθαν αυξήσεις 34% στα τέλη για κατοικίες, αλλά και 25% για τα καταστήματα.

Οι δήμοι επικαλούνται μειώσεις στα έσοδα λόγω των λουκέτων στα καταστήματα, αλλά και στα μειωμένα έσοδα λόγω κρίσης. Θεωρητικά δεν μπορούν να επιβάλλουν τις αυξήσεις αυτές, όμως απ' τη θεωρία στην πράξη υπάρχει μεγάλη διαφορά και έτσι οι πολίτες τελικά πληρώνουν τα σπασμένα.

Οι δήμοι πρ﨔υπολόγισαν, παρά το γεγονός ότι διάγουμε την έβδομη χρονιά κρίσης, λάθος έσοδα και τώρα τρέχουν να μαζέψουν τα... αμάζευτα. Τα εύκολα θύματα φυσικά δεν είναι άλλα απ' τους πολίτες που αναγκαστικά θα πληρώσουν τα νέα χαράτσια καθώς συνδέονται με το ηλεκτρικό ρεύμα αφού πληρώνονται μέσω λογαριασμών ΔΕΗ.

Μέσα σε όλα αυτά έρχεται και το κράτος να καθυστερήσει τους πόρους προς τους Δήμους κάνοντας την κατάσταση ακόμη χειρότερη και ουσιαστικά επιβάλλοντας αυξήσεις τελών και σε δήμους που για λόγους πολιτικής προσπαθούν να τις αποφύγουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου