Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Τσίπρας και Φάιμαν πήγαν στην Λέσβο αλλά οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες είχαν φύγει

Τσίπρας και Φάιμαν πήγαν στην Λέσβο αλλά οι πρόσφυγες είχαν φύγειΟι περισσότεροι τουλάχιστον...

Την ώρα που ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο Αυστριακός Καγκελάριος, Βέρνερ Φάϊμαν έφταναν στην Λέσβο, πάνω από 7.000 πρόσφυγες και λαθρομετανάστες είχαν φύγει από το νησί.

Ο αριθμός αυτός αποτελεί ρεκόρ, αφού καθημερινά μεταφέρεται στον...
Πειραιά το ένα τρίτο σε αριθμό από των λαθρομεταναστών που φτάνουν στο νησί.

Οι κύριοι Τσίπρας και Φάιμαν θα επισκεφθούν το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων το οποίο έχει χωριστεί σε δύο τμήματα.







Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα τρία επιβατηγά πλοία από τη Λέσβο μεταφέροντας συνολικά 4.911 λαθρομετανάστες από τη Μυτιλήνη.



Ειδικότερα, το "Τerra Jet" αποβίβασε στο λιμάνι του Πειραιά 1.702 λαθρομετανάστες, το "Blue Star Patmos" 1.980 και το "Blue Star 1" 1.229 (772 από τη Μυτιλήνη και 457 από τη Χίο).

Εντός της ημέρας αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά και το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με περισσότερα από 2.500 άτομα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των προσφύγων και των λαθρομεταναστών που θα αφιχθούν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά στους 7.411.



Υπενθυμίζεται ότι το "Terra Jet", το "Ελευθέριος Βενιζέλος" και το "Blue Star Patmos" μεταφέρουν αποκλειστικά λαθρομετανάστες.

Εν αναμονή του νέου «κύματος» προσφύγων η αστυνομία περιφρουρεί από το πρωί την πλατεία Βικτωρίας, ώστε να μη στηθούν σκηνές από τους πρόσφυγες που φτάνουν από τον Πειραιά την ώρα που αρκετός κόσμος έχει μεταφερθεί στον Ελαιώνα καθώς και στα κέντρα φιλοξενίας που έχουν στηθεί στα κλειστά του Γαλατσίου και του Ελληνικού.

Στο μεταξύ, 423 παράτυποι λαθρομετανάστες διεσώθησαν το τελευταίο 24ωρο από το Λιμενικό Σώμα σε 12 περιστατικά έρευνας και διάσωσης. Τα περιστατικά αυτά έλαβαν χώρα στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Σάμου, Φαρμακονησίου και Κω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου