Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ανατροπές σε όλα τα μέτωπα - Αλλάζουν οι δόσεις για χρέη - Τριπλός ο φόρος στο πετρέλαιο των αγροτών - Αλλαγές στις πανελλαδικές

Ανατροπές σε όλα τα μέτωπα - Αλλάζουν οι δόσεις για χρέη - Τριπλός ο φόρος στο πετρέλαιο των αγροτών - Αλλαγές στις πανελλαδικές- Τα νέα προαπαιτούμενα μαζί με το νόμο για τις τράπεζες θα ξεκλειδώσουν τη δόση των 2 δισ.
- Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται η ψήφιση των προαπαιτούμενων στη Βουλή
- Από το νομοσχέδιο προκύπτει αύξηση της τιμής της μπύρας για πολλές μάρκες
- Δίνεται δυνατότητα – καθ υπέρβασης του αριθμού- εγγραφής στα ΑΕΙ αποφοίτων λυκείου
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ



Τεράστιες αλλαγές φέρνει το νομοσχέδιο...
146 σελίδων που κατέθεσε η κυβέρνηση και με το οποίο υλοποιεί τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των δανειστών και να δώσουν το πράσινο φως για την έγκριση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.

Το νομοσχέδιο θα εισαχθεί στην αρμόδια Επιτροπή την Παρασκευή όπου θα συζητηθεί και την άλλη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ψήφισή του στην Ολομέλεια.

Οι πρώτες αλλαγές στην Παιδεία
Το καλοκαίρι αναμένεται να βρίσκεται σε ισχύ το μικτό εξεταστικό σύστημα για τους ήδη απόφοιτους των σχολείων, καθώς αυτοί θα μπορέσουν να επιλέξουν ανάμεσα στο παλιό και νέο εξεταστικό σύστημα, που θα εφαρμοστεί αυτή τη σχολική χρονικά.

Αυτό σημαίνει πως όσοι είχαν δώσει τα προηγούμενα χρόνια πανελλαδικές εξετάσεις θα μπορούν πλέον εάν επιθυμούν να ξαναδώσουν και το 2016 να επιλέξουν ανάμεσα στο παλιό σύστημα και σε αυτό που θα τεθεί σε ισχύ από τη φετινή σχολική χρονιά.

Επίσης προβλέπεται με τροπολογία πως θα μπορούν να εγγράφονται απόφοτοι λυκείων που έχουν βραβευτεί σε Ολυμπιάδες Μαθηματικών, Πληροφορικής, Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας, στα ΑΕΙ καθ' υπέρβαση.


Φορολογικές αλλαγές - Τριπλάσιος φόρος στο πετρέλαιο των αγροτών

1. Αποσαφηνίζεται ότι η αναπροσαρμογή του συντελεστή ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από 66 ευρώ σε 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ισχύει για την περίοδο από 1/10/2015 έως 30/09/2016. (παρ. 1, άρθρο 51)

2. Βελτιώνεται νομοτεχνικά υφιστάμενη διάταξη που προβλέπει την διατήρηση του μηδενικού επιτοκίου για τους οικονομικά ασθενέστερους μικροοφειλέτες, εφόσον πληρούν αθροιστικά κάποιες προϋποθέσεις. Ειδικότερα, ορίζεται ότι η αξία της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη θα καθορίζεται από την πράξη προσδιορισμού του ΕΝΦΙΑ. (παρ. 4, άρθρο 51)

3. Προβλέπεται η μεταφορά 500 οργανικών θέσεων από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ. (παρ. 1, άρθρο 53)

4. Αυξάνεται από 3.500 σε 4.020 ο αριθμός των υποθέσεων φορολογικού και τελωνειακού ενδιαφέροντος που μεταφέρονται από το ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ, προκειμένου να αποφεύγονται επικαλύψεις αρμοδιοτήτων. (παρ. 2, άρθρο 53)

Αλλαγές στις δόσεις για χρέη στην εφορία

Το καθεστώς για ρύθμιση χρεών με άτοκες δόσεις για οφειλέτες κάτω των 5.000 ευρώ γίνεται ευνοϊκότερο, καθώς πλέον δεν θα υπολογίζεται ως κριτήριο η περιουσία του οφειλέτη στα ακίνητα με βάση το Ε9 αλλά θα υπολογίζεται η αξία των ακινήτων όπως αυτή υπάρχει στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
                                                                    
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως όσοι χρωστούν μέχρι 5.000 ευρώ στο δημόσιο θα δικαιούνται άτοκες δόσεις, εάν η ακίνητη περιουσία του δεν ξεπερνά τις 150.000 ευρώ αλλά σε αυτά τα χρήματα δεν θα περιλαμβάνονται για παράδειγμα τα εκτός σχεδίου χωράφια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου