Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Φοροκαταιγίδα στα ακίνητα: ΕΝΦΙΑ και έξτρα φόροι για ενοίκια

Φοροκαταιγίδα στα ακίνητα: ΕΝΦΙΑ και έξτρα φόροι για ενοίκιαΕπιπλέον φόρους θα κληθούν να πληρώσουν φέτος εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς εκτός του ΕΝΦΙΑ που ια είναι ίδιος και απαράλλαχτος, έρχονται αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου για όσους έχουν κάποια έσοδα από ενοίκια.

Από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα των φόρων με τα...
εκκαθαριστικά του ΝΕΦΙΑ που θα έρθουν χωρίς την παραμικρή έκπτωση για κανέναν παρά τις σχετικές εξαγγελίες για κάποιες εκπτώσεις.

Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών παίρνει πίσω και την φοροαπαλλαγή για τα ενοίκια που δεν εισπράχθηκαν. Η εκχώρηση μισθωμάτων στο δημόσιο παίρνει τέλος και έτσι μέσα στον Νοέμβριο αναμένεται νέα εκκαθάριση και επιπλέον φόρος για τους ιδιοκτήτες που δεν εισέπραξαν ενοίκια, αλλά θα φορολογηθούν!

Μέσα στο μήνα ή αρχές του επόμενου αναμένεται και η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολογία στα εισοδήματα από ενοίκια από 1.1.2016. Αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή ο συντελεστής για εισοδήματα ως 12.000 ευρώ θα πάει στο 15% από 11% σήμερα, ενώ για τα υψηλότερα εισοδήματα ο συντελεστής θα ανέβει στο 35% από 33% σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου