Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Πώς να του δείξετε ότι τον αγαπάτε


Τα έχετε ξανακούσει. Οι άντρες είναι οπτικοί τύποι, οι γυναίκες είναι λεκτικοί. Οι άντρες είναι παρορμητικοί, οι γυναίκες αρέσκονται στην υπερανάλυση.

Οι άντρες είναι από τον Άρη, οι γυναίκες είναι από την Αφροδίτη. Με αυτά και με αυτά είναι λογικό να διαφέρουν οι σύζυγοι μεταξύ τους. Ενώ λοιπόν εσείς λάμπετε από ευτυχία όταν ο σύζυγός σας σας λέει τη μαγική φράση «Σ’ αγαπώ», η ίδια φράση μπορεί να μην έχει το αντίκτυπο που περιμένετε σε εκείνον. Εδώ είναι 6 χειρονομίες που θα φανερώσουν...
την αγάπη σας στον καλό σας γιατί ως γνωστόν η αγάπη φαίνεται στις πράξεις και όχι στα λόγια.

Απόλυτη προσοχή
Εάν κατά τη διάρκεια του δείπνου τσεκάρετε το iPhone σας, αυτό αυτομάτως σημαίνει «δεν είμαι σημαντικός» λέει ο σύμβουλος σχέσεων και γάμου, Mike Dow. Αυτό, υποθέτουμε εμείς, συμβαίνει γιατί οι άντρες δεν τα πάνε καλά με το multitasking και δεν μπορούν να καταλάβουν πώς είναι δυνατόν να ασχολείστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Παρά το γεγονός ότι οι γυναίκες λειτουργούν διαφορετικά (ξέρετε από πρώτο χέρι), ο καλός θα εκτιμήσει το γεγονός να επικεντρωθείτε μόνο σε εκείνον. Είναι σαν να του λέτε «Είσαι η προτεραιότητά μου και σ 'αγαπώ» προσθέτει ο Δρ. Dow.

Μαγειρέψτε το αγαπημένο του φαγητό
Η παροιμία λέει αλήθεια: Ο έρωτας περνάει από το στομάχι! Γνωρίζοντας τι θέλει να φάει ο σύντροφός σας χωρίς να χρειαστεί να τον ρωτήσετε δείχνει πόσο καλά τον ξέρετε. Και τα ζευγάρια που δίνουν βάση σε αυτές τις λεπτομέρειες κάνουν τον γάμο τους ακόμα πιο ευτυχισμένο. Έρευνα πάντως που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Smell & Taste  στο Σικάγο, έδειξε ότι οι άντρες διεγείρονται περισσότερο από τις μυρωδιές παρά από…τα αρώματα!

Φορέστε το αγαπημένο του φόρεμα
Αυτό αυτομάτως υποδηλώνει ότι προσέχετε την εμφάνιση σας μπροστά του ακόμα κι αν είστε πολλά χρόνια μαζί. «Ο αντρικός εγκέφαλος ανταποκρίνεται σε οπτικά ερεθίσματα περισσότερο από τον γυναικείο» λέει ο Δρ Dow. «Βλέποντας σας με εκείνο το υπέροχο προκλητικό φόρεμα του δείχνετε ότι τον επιθυμείτε.» Αν είναι και κόκκινο στο χρώμα ακόμα καλύτερα. Μία μελέτη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ στη Νέα Υόρκη, αποκάλυψε ότι οι κυρίες στο κόκκινο αποτελούν αφροδισιακό για τους κύριους.

Φροντίστε τον εαυτό σας
Ακολουθήστε σωστή διατροφή, αποβάλλετε το στρες, κόψτε το κάπνισμα, περιποιηθείτε τον εαυτό σας. Μπορεί να σας ακούγετε αστείο αλλά ακόμη κι αυτό υποδηλώνει την αγάπη σας. Σημαίνει «θέλω να έχω μια μεγάλη, υπέροχη ζωή μαζί σου και θα κάνω ότι χρειαστεί να τα καταφέρω», λέει ο Δρ Dow.

Ζητήστε τη συμβουλή του
Ο άντρας θέλει να αισθάνεται ότι είναι σημαντικός στη ζωή σας. Συν τοις άλλοις, θέλει να αισθάνεται ότι τον εμπιστεύεστε και θέλετε τη συμβουλή του για την επίλυση των προβλημάτων. Ζητήστε τη γνώμη του σχετικά με το πώς να προσεγγίσετε τον εργοδότη σας για εκείνη την αύξηση και αποδείξτε ότι εμπιστεύεστε την κρίση του. «Όταν ένας άνθρωπος μπορεί να διορθώσει κάτι, νιώθει ικανός και χρήσιμος» λέει ο Δρ Dow. «Ζητώντας τη συμβουλή του δείχνετε ότι βασίζετε ο ένας στον άλλο. Άλλωστε η αγάπη με την εξάρτηση πάνε χέρι – χέρι.

Ευχαριστήστε τον για τα μικρά και καθημερινά
Την επόμενη φορά που ο σύζυγός σας θα πάει τα παιδιά στο σχολείο ή θα πετάξει έξω τα σκουπίδια, εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας. "Είμαστε βιαστικοί στο πέρασμα από τη ζωή, ξεχνάμε να παρατηρούμε τις καλές πράξεις από τα αγαπημένα μας πρόσωπα, αλλά έχουν κι εκείνοι αισθήματα» λέει η οικογενειακή θεραπεύτρια Carin Goldstein. Δίνοντας σημασία σε αυτά που παραβλέπατε ή αγνοούσατε θα κάνουν τη διαφορά στον έγγαμο βίο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου