Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Μαξίμου: Η φιλοξενία προσφύγων με επιδότηση ενοικίου ευεργετικό μέτρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Μαξίμου: Η φιλοξενία προσφύγων με επιδότηση ενοικίου ευεργετικό μέτρο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων  - Κεντρική ΕικόναΩς επιβεβλημένη θεωρεί η κυβέρνηση την δημιουργία κέντρων υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων

 Βοηθητικό!!! για τους ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς και για την οικονομία συνολικά χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το πρόγραμμα φιλοξενίας 20.000 προσφύγων με επιδότηση ενοικίου.

Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές το πρόγραμμα...
πέραν του ότι διασφαλίζει ικανοποιητικές συνθήκες διαβίωσης – ειδικά σε οικογένειες προσφύγων με μικρά παιδιά θα επιφέρει σημαντικά οφέλη γενικότερα.

Υπογραμμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό, πέραν του ότι προβλέπει διαφορετικό τύπο φιλοξενίας, σχετίζεται άμεσα με τις διαδικασίες ταυτοποίησης και μετεγκατάστασης, όπως και τα hot spots.
Οι ίδιοι κύκλοι υπενθυμίζουν ότι η Ελλάδα έχει ξεκαθαρίσει ότι κάθε σχεδιασμός για την διαχείριση του ζητήματος μπορεί να είναι αποτελεσματικός μόνο στον βαθμό που εμπλέκει αποτελεσματικά την Τουρκία ως πύλη εισόδου των προσφυγικών ροών στην ΕΕ.

Wall Street Journal:Χωνευτήρι μεταναστών η Ελλάδα
"Xωνευτήρι" μεταναστών χαρακτηρίζει η αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», την Ελλάδα σε δημοσίευμα της για το δράμα των προσφύγων που αναζητούν την γη της Επαγγελίας.
Η Ευρώπη θα δημιουργήσει 100 χιλιάδες θέσεις υποδοχής προσφύγων στις χώρες που βρίσκονται κατά μήκος της λεγόμενης «διαδρομής των δυτικών Βαλκανίων», εκ των οποίων οι 50 χιλιάδες θα βρίσκονται στην Ελλάδα, γράφει η αμερικανική εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η ελληνική πλευρά, τώρα, έχει αναλάβει την υποχρέωση να ανεβάσει ταχύτητες σε ό,τι αφορά στις υποδομές. Το προηγούμενο διάστημα η Ελλάδα είχε δεσμευτεί απέναντι στον ΟΗΕ να οικοδομηθούν υποδομές που θα αφορούν σε 23.000 πρόσφυγες, και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν ολοκληρωθεί για 7000. Το χρονοδιάγραμμα που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το όλο έργο, εκπνέει στο τέλος του χρόνου. "Η χώρα θα εκπληρώσει εγκαίρως τις δεσμεύσεις της", είπε σχετικά σε δηλώσεις του ο Αλέξης Τσιπρας.

Πέραν αυτών ο κ. Τσιπρας απέκλεισε και το ενδεχόμενο δραστηριοποίησης της FRONTEX στα σύνορα Ελλάδας  - Σκοπίων.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας τόσο το Βερολίνο, όσο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες αντιδρούν με οργισμένο τρόπο στην de facto πολιτική της Αθήνας να προωθεί τους μετανάστες σε άλλες χώρες, αντί να επεξεργάζεται τις αιτήσεις ασύλου τους. Μόνο την περασμένη εβδομάδα, κατέφτασαν από τα παράλια της Τουρκίας περίπου 50.000 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες κυρίως από τη Συρία.

Όπως αναφέρει η WS Journal, ακόμη και αν υπάρχει πρόνοια για εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα, το βασικό πρόβλημα παραμένει: δεν θα καταφέρουν να ζήσουν ανθρώπινα σε μια χώρα που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά ζητήματα. Επιπλέον, η πλειοψηφία των μεταναστών δεν επιθυμούν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά αποζητούν ένα καταφύγιο στη Γερμανία και τη Σκανδιναβία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου