Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Προσοχή: Πότε απαγορεύεται να φάτε αν πρόκειται να κάνετε εξετάσεις

Προσοχή: Πότε απαγορεύεται να φάτε αν πρόκειται να κάνετε εξετάσειςΟι απόψεις διίστανται αφού ορισμένοι συνιστούν σε όσους θα κάνουν ιατρικές εξετάσεις να μην φάνε και πιούν τίποτα πριν τις κάνουν, ώστε να μην αλλοιωθούν τα αποτελέσματα.

Σε γενικές γραμμές το αν και τι θα φάτε ή θα πιείτε πριν από ιατρικές εξετάσεις εξαρτάται από το είδος της εξέτασης που θα κάνετε.

Πάντως σε κάθε περίπτωση...
ο θεράπων ιατρός είναι εκείνος που θα σας δώσει τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε πριν τις εξετάσεις.
 
Ωστόσο, σε γενικές γραμμές ισχύουν τα εξής:
 
Στις απλές εξετάσεις αίματος μόνο το πρωί πρέπει να είστε νηστικοί
 
Ελέγχος γλυκόζης αίματος: Μην φάτε και μην πιείτε τίποτε εκτός από νερό . Για 8-10 ώρες πριν από τις εξετάσεις γλυκόζης αίματος πρέπει να σταματήσετε το φαγητό και το ποτό.
 
Εξέταση σιδήρου: Η εξέταση αυτή επιβάλλει να είστε νηστικοί και να  μην έχετε πάρει χάπια σιδήρου για 24 ώρες πριν από την εξέτασή σας. Και αυτό γιατί μπορεί να επηρεάσει  τα αποτελέσματα της εξέτασης.
 
Εξετάσεις χοληστερίνης: Για να μετρηθεί η χοληστερίνη στα αίμα απαιτείται εξέταση αίματος. Τουλάχιστον για 10-12 ώρες πριν τις εξετάσεις θα πρέπει να μείνετε νηστικοί, ενώ επιτρέπεται μόνο να πίνετε νερό.
 
Στις εξετάσεις για τριγλυκερίδια, απαγορεύεται το αλκοόλ για 24 ώρες πριν την εξέταση. Επίσης απαγορεύεται το κάπνισμα, ενώ αν έχετε κάποια ίωση καλό είναι να αποφύγετε τις εξετάσεις γιατί τα αποτελέσματα θα επηρεαστούν από τον ιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου