Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Ηλιοφάνεια προβλέπεται για σήμερα Τρίτη 6/10 στη Χίο

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις και μεμονωμένες βροχές στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 14 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 28 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 14 έως 28βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 26 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Χίο σήμερα, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
20 έως 24 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αίθριο καιρό, με θερμοκρασία που θα αγγίξει τους 20 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 4 μποφόρ.

Για αύριο Τετάρτη 7/10, προβλέπεται καλός καιρός με αραιή συννεφιά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου και ασθενείς βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 3 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες περιμένουμε αλλαγή στο σκηνικό του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοδυτική διεύθυνση και ένταση μέχρι 3 μποφόρ.

Αττική
Ηλιοφάνεια,, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
καιρός: νεφώσεις τοπικά αυξημένες στις βορειότερες περιοχές με σποραδικές βροχές και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου πρόσκαιρες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθειά στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 26 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές. Πιθανότητα καταιγίδας στις Κυκλάδες μέχρι το απόγευμα. Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 17 έως 25 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

καιρός: στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά και από το απόγευμα. Άνεμοι: μεταβλητοί και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
καιρός: λίγες νεφώσεις. Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 15 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με σποραδικές βροχές η καταιγίδες στη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική στερεά. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα. άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νοτιά δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 27 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Τετάρτη 07-10-2015
Καιρός: στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μετά το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. Μέχρι το βράδυ σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, τις δυτικές Κυκλάδες και την Κρήτη. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη βορειοδυτικοί 5 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ στα βορειοανατολικά σε βορειοανατολικούς 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου