Καλώς ήρθατε στο Blog του Οδυσσέα! Καλή περιήγηση!

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Νεφώσεις, πυκνότερες στην ανατολική και νότια χώρα, με ασθενείς τοπικές βροχές στην Ανατολική Στερεά, στις Σποράδες και κυρίως στην Εύβοια και τη Βόρεια Κρήτη, περιμένουμε σήμερα Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015. Από τις απογευματινές ώρες θα συννεφιάσει και στη Δυτική Ελλάδα και ενδέχεται να εκδηλωθούν βροχές ή καταιγίδες στο Βόρειο Ιόνιο και κυρίως στην Κέρκυρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 7 έως 21 στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 5 έως 16 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 18 στα ανατολικά ηπειρωτικά και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα όπου θα επικρατήσουν σχεδόν μέτριοι δυτικοί άνεμοι. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Τοπικές προγνώσεις
Χίος
Καλός καιρός με αραιή συννεφιά προβλέπεται για την Χίο σήμερα, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από...
16 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους έντασης 5 μποφόρ.

Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 16 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για αύριο Παρασκευή 30/10, προβλέπονται αραιές νεφώσεις, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βόρειους ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 4 μποφόρ.

Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παρουσιάσει το ίδιο σκηνικό, με αραιές νεφώσεις, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 16 βαθμούς Κελσίου και μικρή ενίσχυση των ανέμων, από βορειοανατολική κατεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ. 

Αττική
Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα λίγων ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 17 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και κατά περιόδους στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Θεσσαλονίκη
Παροδικές νεφώσεις, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 15 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

Αναλυτική πρόγνωση
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα. Καιρός: γενικά αίθριος. Ανεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και από το βράδυ στα βόρεια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 16 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες και Κρήτη. Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στη βόρεια Κρήτη. Άνεμοι: βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία και Θράκη: λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη Μακεδονία. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρο, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησο: Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα στο Ιόνιο θα πυκνώσουν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο. Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια. Ανεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Πρόγνωση για αύριο Παρασκευή 30-10-2015. Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και το Ιόνιο όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και πιθανόν στο Ιόνιο μεμονωμένες καταιγίδες. Ανεμοι: στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα Ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο 7 Βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασια: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου